Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
27.11.2016 23:11:11
Deli članek:

Balinarsko superligo krojijo Ločani in Kobjeglavci

Simon Maljevac (BZS)

Šesti krog najmočnejše domače balinarske lige ni prinesel sprememb na vrhu lestvice, kjer si prvo mesto delita Lokateks Trata in kobjeglavski Hrast.

V derbiju kroga so se Postojnčani pomerili proti gostom iz Škofje Loke, ki so z zmago ohranili mesto na vrhu lestvice. Nadarjena domača zasedba se je že v prvem delu dvoboja znašla v zaostanku, odločilno prednost branilcem naslova pa sta z zmagama v hitrostnem zbijanju prinesla Goran Vujanović in Žan Rode. Sledila sta še uspešna nastopa Uroša Veharja in Tadeja Premruja v natančnem zbijanju, za malce veselja med domačimi pristaši pa sta z dobrim nastopom v štafetnem zbijanju poskrbela mlada reprezentanta Erik Čeh in Nik Švara. V zadnjih klasičnih igrah sta si moštvi razdelili izkupiček, kar je pomenilo, da so dve točki v svojo malho pospravili Gorenjci.

Balinarji Hrasta so se v uvodnem delu dvoboja v sežanski dvorani kar malce mučili proti šempetrskemu Agrochemu, za katerega nastopa kar nekaj bivših članov kobjeglavskega kluba. Po izenačenju na 4:4 so domačini dodali plin in pobegnili na 10:4, a so gostje z dvema zmagama ohranili upanje na popoln izkupiček. Končnica je vendarle minila povsem v znamenju Kobjeglavcev, pri katerih sta pomemben delež prispevala izkušena novinca Gorazd Ferfolja in Zoran Rednak, ki sta se očitno dobro vklopila v moštvo.

V drugem primorskem obračunu kroga so se Portorožani znesli nad Sežanci, ki so po katastrofalnem uvodu do prvih točk prišli šele v štafetnem zbijanju. Še šesti poraz v sezoni so vpisali Koprčani, ki jih očitno čaka ogorčen boj za obstanek v elitni druščini. Razpoloženi krimovci so v domači dvorani povedli z 10:0 ter nadzirali dogajanje vse do konca dvoboja, ki se je zaključil z njihovo visoko zmago s 24:2.

Superliga, 6. krog
Krim - Luka Koper 24:2
Hrast - Agrochem 18:8
Aikea Antena - Skala Sežana 23:3
Postojnska jama - Lokateks Trata 8:18
Vrstni red: Lokateks Trata in Hrast 10, Krim in Postojnska jama 8, Aikea Antena, Agrochem in Skala Sežana 4, Luka Koper 0