Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.11.2016 14:29:32
Deli članek:

Današnji finale tekme v Kranju razprodan

Nikola Miljković

Ob letošnjih sijajnih nastopih članic in članov slovenske reprezentance v športnem plezanju je izjemno veliko tudi zanimanje za kranjsko tekmo. Današnji finale sklepne tekme svetovnega pokala 2016 v Kranju je tako že razprodan, zato tudi tradicionalne prodaje vstopnic pred vhodom v dvorano Zlato polje ne bo.

Po sobotnih kvalifikacijah in polfinalu 21. tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Kranj 2016 so se v nedeljsko finalno preizkušnjo uvrstili kar štirje slovenski reprezentanti. Janja Garnbret in Domen Škofic kot vodilna po polfinalu in kvalifikacijah, 17-letna Korošica in letošnja svetovna prvakinja v težavnosti je tudi že skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji, Radovljičanu se kot prvemu Slovencu v moški konkurenci nasmiha skupna lovorika svetovnega pokala v težavnosti, štirikratna zmagovalka kranjske tekme Mina Markovič s tretjim izidom polfinala in Urban Primožič, ki je bil sedmi, pred domačimi navijači pa bo sklenil tekmovalno pot.

Finale bo danes ob 16.30 na 2. programu prenašala TV Slovenija, neposreden prenos pa bo tudi prek spletne strani krovne mednarodne športno plezalne zveze IFSC ifsc-climbing.org ter https://youtu.be/nFkmgx2Wyhk .