Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ntu
ntu
22.11.2016 22:49:42
Deli članek:

Tesen poraz Slovenk v Angliji

Arsen Perić

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je v tretjem krogu skupine A kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2017 v Luksemburgu v Gillinghamu izgubila proti Angliji z 2:3.

Izbranke Vesne Ojsteršek so v drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Otočcu izgubile proti Nemkam z 0:3, proti aktualnim evropskim prvakinjam so praznih rok ostale tudi Angležinje. Nemke so slavile s 3:1.

Tekma proti Angležinjam je bila za slovensko izbrano vrsto zelo pomembna, saj je predstavljala neposredni boj za drugo mesto v skupini, ki še vodi v dodatne kvalifikacije za uvrstitev v 1. kakovostno skupino na EP v Luksemburgu prihodnje leto.

V prvem dvoboju je najboljša angleška igralka Kelby Sibley premagala Tamaro Pavčnik. Aktualna slovenska državna prvakinja je bila proti trenutno 75. igralki na evropski lestvici brez pravih možnosti za uspeh, zato pa je Alex Galič nadigrala Tin-Tin Ho in ni izgubila niti dvoboja.

V tretjem dvoboju se je izkazala tudi Manca Fajmut, ki je s 3:1 ugnala Karino Le Febre, tako da je imela Galićeva proti Sibleyjevi lepo priložnost, da Slovenkam zagotovi prvo zmago v kvalifikacijah. Galićeva, ki je na evropski lestvici pred Angležinjo, po zmagi v prvem nizu v nadaljevanju v končnicah ni bila dovolj zbrana, tako da je domača reprezentanca izid izenačila.

Odločilni dvoboj se je za slovensko izbrano vrsto začel odlično, saj je Pavčnikova premagala Hojevo, ki je v drugem nizu Hrastničanki oddala le dve točki. Tudi v tretjem nizu je bila boljša angleška igralka, ki je v četrtem že bila v izgubljenem položaju, vendar 18-letna Pavčnikova ni zdržala pritiska, tako da so se na koncu s 3:2 zmaga veselile domače namiznoteniške igralke.

Slovenke naslednja tekma v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo čaka 24. januarja, ko bodo gostovale v Nemčiji, v zadnjem krogu se bodo pomerili doma še z Anglijo.