Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
14.10.2016 09:00:32
Deli članek:

Sobočani grozijo

Najboljši slovenski igralci in igralke, ki nastopajo v obeh prvih ligah, bodo ta konec tedna odigrali drugi krog ligaškega prvenstva.

V I. moški ligi bo na sporedu nekaj zanimivih dvobojev, v ospredju pa je vsekakor dolenjsko-prekmurski derbi, kjer bo okrepljeni povratnik v elito, moštvo Sobote, poskušal presenetiti aktualne državne prvake. Ekipa Krke z nepremagljivim Urošem Slatinškom je vsekakor tudi tokrat favorit, a treba bo zaigrati z vsemi močmi, kajti ... Najresnejša tekmica Krke v zadnjih sezonah, ekipa Keme, tokrat ne bi smela imeti nobenih težav proti skromni ekipi z ljubljanskega Kodeljevega. Tudi preostali dve moštvi iz prestolnice, Ilirija in Olimpija, tokrat ne bosta osvojili točk.

Čeprav obe omenjeni ekipi igrata v Ljubljani, je težko pričakovati, da bi jima Štajerci ali Korošci prepustili zmago. V spopadu ekip, ki imata največ državnih naslovov, Olimpije in ŽNTK Maribor, so namreč gostje izraziti favoriti, enako so okrepljeni Korošci veliki favoriti proti oslabljeni Iliriji. Zanimiv spopad je bil že vnaprej odigran v Izoli, kjer so mladi domačini na krilih odličnega Erika Paulina v maratonskem dvoboju presenetljivo premagali ekipo Mengša. Gostje so sicer začeli dobro in vodili že 4:2, a so zadnji trije dvoboji pripadli Izolčanom, kar je presenečanje.

Med dekleti bo tokrat v ospredju primorski spopad v Izoli, kjer pri Arrigoniju gostujejo igralke Letrike iz Vrtojbe. Gostiteljice bi sicer morale doseči še drugo zaporedno zmago, a nikakor ne smejo podcenjevati varovank trenerja Miroslava Tokića, ki so v prejšnjem krogu presenetile favorizirano zaloško Vesno. Tokrat bi Vesna za domačimi mizicami morala premagati mlado ptujsko ekipo, kjer pa blesti Katja Krajnc.

Kljub vsemu bi bilo veliko presenečanje, če varovanke trenerja Jožeta Mikelna ne bi zabeležile prve zmage v novi sezoni. Prvo zmago bo zanesljivo dosegla ekipa Mute, kajti aktualne državne prvakinje, ki so bile v 1. krogu proste, tokrat igrajo prvo tekmo v novem prvenstvu in gostje z Jesenic na Koroškem nimajo nobenih možnosti. Prav tako igralke Kajuha Slovana nimajo možnosti zmagati v Prekmurju, saj so se Pucončanke izkazale z zmago že v 1. krogu na Jesenicah.


Pari 2. kroga v I. SNTL, moški (jutri ob 17. uri): Olimpija – ŽNTK Maribor, Ilirija – Fužinar Interdiskont, Kema Puconci – Kajuh Slovan, Krka – Sobota, Arrigoni Izola – Mengeš (že odigrano – 5:4; Novel – Orešnik 0:3, Paulin – Avbelj 3:1, Vigini – Jazbič 1:3, Paulin – Orešnik 3:0, Novel – Jazbič 0:3, Vinigi – Avbelj 2:, Paulin – Jazbič 3:2, Vigini – Orešnik 3:0, Novel – Avbelj 3:2); pari 2. kroga v I. SNTL, ženske (jutri ob 17,00): Vesna Zalog – Ptuj, Arrigoni Izola – Letrika Vrtojba, Kema Puconci – Kajuh Slovan, Muta – Jesenice, prosta je ekipa Logatca