Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
28.09.2016 18:04:52
Deli članek:

V Maroko Slovenke dobro pripravljene

Zdenko Fajdiga
Slovensko zastopstvo za Maroko.

Slovenska ženske reprezentanca je v Škofji Loki odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo in bo v soboto odpotovala v maroško Casablanco, kjer bo svetovno prvenstvo z udeležbo 22 držav.

Po dvoboju za trening z moško ekipo Trate je bil selektor Jure Rijavec zelo zadovoljen. "Dekleta, razen Laure, ki je bila nekaj časa odsotna zaradi bolezni, so se Škofjeločanom dobro upirala in pokazala igro, s katero z veliko mero optimizma pričakujemo zahtevno nalogo v Maroku," je menil Rijavec, ki se je hkrati dokončno odločil, v katerih disciplinah bo pet naših reprezentantk nastopilo.

Tako bo v bližanju in zbijanju v krog igrala Sara Jenčič, ki se bo skupaj z Lejo Vehovec poskušala prebiti čim višje tudi med dvojicami. Nina Volčina bo tekmovala v hitrostnem zbijanju in skupaj z Lauro Škoberne tudi v štafeti. Klasično igro in natančno zbijanje je selektor zaupal Poloni Zule.

Kakšne so možnosti Slovenk na tem velikem tekmovanju, na prejšnjem SP v francoskem Maconu so naše ostale brez odličja? "V Casablanci imamo priložnost v vseh šestih disciplinah, bo pa zelo, zelo težko. Poleg evropskih reprezentanc so tukaj še Kitajke in predstavnice severnoafriških držav, ki so zelo močne, ker nekatere igralke nastopajo v francoski ligi. Do kolajne bo priti zelo težko, toda mi upamo, da bo vsaj ena," si želi selektor.

O možnostih odličja v igri v krog ali natančnem zbijanju dodaja: "Zanesljivo se Sara, dobitnica srebra na EP, lahko poteguje za odličje, saj je v dobri formi. Odvisno bo od  njenega dnevnega razpoloženja. Tudi Polona je zelo stabilna, izkušena igralka, v natančnem zbijanju je pokazala najboljše rezultate v ligaškem tekmovanju, vedno je zadevala predmete za 10 točk in več in zato upam, da bi lahko prišla do kolajne," je sklenil Jure Rijavec, kateremu bo v Maroku poleg deklet družbo delal še maser Rok Mihič.

V nedeljo bo slovesno odprtje svetovnega prvenstva, v ponedeljek po žrebu ob 11. uri bodo ob 14.30 prvi dvoboji med dvojicami, potem še kvalifikacije štafetnega zbijanja, prvi krog klasične igre ter bližanja in zbijanja v krog. Ob koncu prvega tekmovalnega dneva bodo še kvalifikacije v 'brzincu'.