Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
05.09.2016 17:58:25
Deli članek:

V Postojni najboljši Rečani

Zdenko Fajdiga
Ekipa Postojnske jame je bila druga za Reko.

Ob otvoritvi obnovljene Zelene dvorane je v Postojni potekal tretji mednarodni turnir za pokal Postojnske jame s kakovostno udeležbo mladih iz Srbije, Hrvaške in Slovenije za starostno kategorijo U-23.

Končni zmagovalci v seštevku treh disciplin – dvojica, natančno in štafetno zbijanje, so bili mladi Rečani, ki so zmagali pred domačim moštvom Postojnska jama. V povprečju so bili rezultati posebej v tehničnih disciplinah zelo dobri, prireditelji pa so razglasili tudi najboljše posameznike. V štafetnem zbijanju sta bila za najboljši izid (52/55) nagrajena Gašper Povh in Erik Čeh, najboljši v natančnem zbijanju je bil Rečan Mateo Načinović s 24 točkami.

Med dvojicami je Reka v finalu premagala Postojnsko jamo s 13:5, v boju za tretje mesto je bila dvojica Crikvenice uspešnejša od para Sežane s 13:2. V natančnem zbijanju so Rečani v treh serijah nanizali 69 točk (22, 24, 23), drugouvrščena Ljubljana z Jako Kosirnikom pa 53 (21, 17, 15). Ob že omenjeni postojnski štafeti se je v tej tehnični disciplini izkazala tudi reška dvojica z 51 točkami.

Tretja izvedba mednarodnega turnirja pod taktirko postojnskega balinarskega entuziasta Pavleta Švare je bila v funkcionalni dvorani organizirana na zelo visoki ravni, domačini se že veselijo četrte prihodnje leto, pred tem pa skorajšnjega tekmovanja v superligi, saj je moštvo Postojnske jame znova v najvišjem slovenskem ekipnem ligaškem tekmovanju.

Končni vrstni red
1. Reka 28, 2. Postojnska jama 20 , 3. Crikvenica 17, 4. Sežana 16, 5. Ljubljana 15, 6. Čavle 11, 7. Ruma I 7, 8. Ruma II 3
Zdenko Fajdiga
Najboljši rezultat v štafeti sta dosegla Gašper Povh in Erik Čeh.