Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.09.2016 17:55:50
Deli članek:

Tri olimpijke bodo tudi paraolimpijke

vszi

Tri športnice bodo, potem ko so nastopile na olimpijskih igrah, v Riu de Janieru tekmovale tudi na paraolimpijskih igrah.

To bodo poljska namiznoteniška igralka Natalija Partyka, njena avstralska kolegica Melissa Tapper in iranska lokostrelka Zehra Nemati. Vse na igrah ne bodo debitantke.

Za poljsko namiznoteniško igralko bodo to že pete paraolimpijske igre, na treh je osvojila zlato kolajno. Na olimpijskih igrah v Riu je športnica, ki igra brez desne podlahti, dobila dvoboj prvega kroga proti Dankinji Miji Skov, nato pa je morala priznati premoč Nizozemki Jie Li. Nastopila je tudi v ekipni konkurenci, kjer so Poljakinje že v prvem krogu morale priznati premoč Japonkam.

"Da je z mano kaj narobe, niti ne pomislim. Igram in treniram kot druge igralke, imam iste cilje. Lahko serviram, v igri nimam nobenih težav," je dejala Poljakinja iz Gdanska, ki je v svoji karieri že premagala takrat šesto igralko sveta Singapurko Li Jia Wei. Tapperjeva takih uspehov še nima, na olimpijskih igrah pa je igrala le v ekipni konkurenci. V Londonu se je na paraolimpijskih igrah uvrstila na četrto mesto.

Nematijeva v Riu na olimpijskih igrah ni le nastopila (zasedla je 33. mesto), ampak je na odprtju tudi nosila iransko zastavo. To si je zaslužila zaradi dejstva, da je v Londonu pred štirimi leti zlato kolajno osvojila tako na olimpijskih kot na paraolimpijskih igrah.

"Težka poškodba me ni premagala, ne dopustite, da vas," je svetu sporočila Iranka, ki se je pred 13 leti, ko je bila stara 18 let, poškodovala v prometni nesreči in ostala prikovana na invalidski voziček. Pred tem je bila nadarjena tekmovalka v taekwondoju