Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
28.06.2016 19:14:59
Deli članek:

Slovenci v Eybensu na četrtem mestu

Zdenko Fajdiga
Erik Čeh

Naša mladinska reprezentanca je turnir v Franciji končala malce slabše. kot je pričakovala.

V hudi konkurenci, tudi s tremi selekcijami na reprezentančni ravni iz Francije in Hrvaške (manjkali so Italijani), se slovensko zastopstvo na mednarodnem turnirju tokrat ni uvrstilo v finale. Erik Čeh, Nik Švara, Žan Sodec in Gašper Povh so pod vodstvom Antona Kosarja osvojili četrto mesto.

V skupini so naši najprej premagali selekcijo Rhone Alpes II s 6:4, potem pa izgubili z najboljšim francoskim moštvom z 2:8. V tretjem dvoboju so premagali združeno moštvo francoskih klubov RH z 8:2. Tako so osvojili drugo mesto v skupini, kar je pomenilo boj za skupno tretje mesto. Slovenija je bila slabša od Francije B s 4:6, v finalu so Hrvati premagali A zasedbo Francije kar s 7:1.

Slovenska reprezentanca je tako dosegla nekaj manj, kot so v našem taboru v skladu s trenutno formo pričakovali in načrtovali. O tem selektor Kosar takole: "Povh je debitiral v močni konkurenci med starejšimi vrstniki. Preizkusil sem ga v igri v krog, malce je bilo treme, toda nalogo je dobro opravil. Erik Čeh je trenutno naš najboljši mož, nastopil je v natančnem zbijanju in z Nikom Švaro v dvojici. Žan Sodec je kot državni prvak igral v 'klasiki', na trenutke je bil odličen, na trenutke nezanesljiv. Sicer pa, skupna ocena nastopov našega moštva je pozitivna, fantje so pokazali veliko volje in želje po zmagi, tekmeci so bili včasih pač boljši. Naša reprezentanca zmore veliko več."

Do svetovnega prvenstva konec novembra in prve dni decembra v Monaku v klasičnih disciplinah (dvojica, krog, klasično) je še daleč in bo še dovolj časa za temeljite priprave na to veliko tekmovanje. Poleg mladincev se bodo tam tudi mlajši člani potegovali za kolajne v hitrostnem, natančnem in štafetnem zbijanju.