Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gu
gu
24.06.2016 20:31:24
Deli članek:

V Anadii uspešna še Adela Šajn

Roku Klavori, Sašu Bertonclju in Tjaši Kysselef se je v finalu svetovnega pokala v športni gimnastiki v portugalski Anadii pridružila še Adela Šajn. Ta je v kvalifikacijah na gredi osvojila četrto mesto in jo finalni nastop čaka v nedeljo. Vsi ostali bodo med najboljšo osmerico tekmovali v soboto.

Adela Šajn je na gredi za sestavo prejela oceno 13,550, kar je bilo na koncu dovolj za četrto mesto. Tjaša Kysselef je dobila 12,800 in končala na 19. mestu. Najboljša med kvalifikantkami je bila Brazilka Flavia Saraiva (14,950).

Drugi kvalifikacijski dan je poleg Šajnove in Kysselefove nastopil še Alen Dimic. Najprej je na drogu prejel oceno 13,800, na koncu je bil deseti. Na bradlji je zatem z oceno 4,650 končal na zadnjem, 29. mestu. Tako nizko oceno je dobil, ker je pri drugem elementu padel z orodja, zatem pa naredil le še seskok. Najboljši na obeh orodjih je bil Kubanec Manrique Larduet.

V četrtek so si finale zagotovili trije Slovenci. Klavora je bil tretji na parterju, Bertoncelj četrti na konju z ročaji, Kysselefova pa šesta na preskoku.