Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gu
gu
15.05.2016 20:01:05
Deli članek:

Gimnastika: Dimic drugi v Varni

Nikola Miljković

Slovenska gimnastična delegacija se zadovoljna vrača s tekme svetovnega pokala v Varni.

Zadnji dan Alen Dimic v finalu na drogu sicer ni ponovil nastopa v kvalifikacijah, v katerem je zabeležil najvišjo oceno, je pa njegova vaja vseeno zadostovala za srebrno kolajno, drugo odličje za Slovenijo v Varni.

"Vaja mi sicer ni uspela kot v petek, toda vseeno sem zelo zadovoljen. Imel sem nekaj težav, ker so mi roke drsele in nisem imel dobrega oprijema, tudi seskok ni bil optimalen. A moram reči, da sem se boril, da sem stisnil vse od sebe in na koncu prišel do lepega uspeha. Za razliko od nekaterih tekem mi je v Varni bolje šlo na drogu kot na bradlji," je po tekmi dejal Dimic, ki je dobil oceno 14.267, si drugo mesto delil z Litovcem Robertom Tvorogalom, zaostal pa je le za Belorusom Andrejem Lihovickim.

Z njegovim nastopom je bil zadovoljen tudi njegov trener Sebastijan Piletič: "Uspeli sta mu dve dobri, stabilni vaji. V finalu je sicer storil nekaj napak, a nič zato, drugo mesto je lep dosežek. Domov se vračamo z dvema medaljama, lahko bi osvojili še kakšno več, toda tega ne bomo objokovali."