Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
04.03.2016 19:42:20
Deli članek:

Se bo Calcit revanširal Brestu?

psno
Aleš Blaž

Državno prvenstvo v vseh državnih ligah prehaja v zadnjo šestino. Tokrat ni na sporedu izrazitih derbijev, vseeno pa nas čakajo zanimive tekme, v prvi vrsti oba obračuna v Cerknici.

V prvi tekmi med ženskima ekipama Bresta in Kamnika so domače igralke glede na lestvico v prednosti, toda gostje spomladi igrajo kot prerojene, zato se nam obeta lepa tekma, v kateri lahko pričakujemo tudi zelo dobre rezultate. V moški tekmi istih ekip pa se gostujočemu Calcitu ponuja priložnost, da se domačemu Brestu oddolži za jesenski poraz, zaradi katerega bo po vsej verjetnosti ostal brez naslova prvaka. Jeseni je mlada moška ekipa Bresta prijetno presenetila z odlično predstavo pod kamniškimi planinami in dosegla presenetljivo zmago. Zdaj so Cerkničani zaradi številnih poškodb in bolezni le bleda senca takratne ekipe. Toda vseeno se jih ne sme prehitro odpisati, saj je tudi krogla okrogla.

Na sporedu sta tudi dva gorenjska derbija v Kranju, kjer gostujejo Tržičani. Na obeh so favoriti domačini, igralci in igralke Triglava. Veliko bolj v ospredju je ženska tekma, saj odloča o drugem mestu. Glede na rekordno predstavo triglavank v Kamniku se igralkam Ljubelja ne obeta nič dobrega.

Zanimiva tekma se obeta tudi v Ljubljani, kjer bo odpisana Ograjca proti Impolu poskušala priti do vsaj častnih točk v letošnjem prvenstvu, za kaj več pa verjetno ni možnosti. Le izredno visoka zmaga Ljubljančank bi jim morda odprla minimalno priložnost za rešitev. Igralci Proteusa gostijo doma trenutno še aktualne prvake, igralce Konstruktorja iz Maribora. Tokrat se jim ponuja lepa priložnost, da jim vendarle vzamejo skalp, toda cela ekipa Postojnčanov bo morala za tak uspeh odigrati maksimalno. Na tekmi ženskih ekip pa so domačinke velik favorit in imajo lepo priložnost, da se nasprotnicam oddolžijo za hud jesenski poraz v Mariboru.

Na izlet pa odhajajo Celjanke, ki so tudi teoretično nove prvakinje. V Mariboru proti Miklavžu kljub močno oslabljeni ekipi ne bi smele imeti pretiranega dela. V moški A ligi bosta zelo zanimivi tudi preostali dve srečanji. Litijani, ki imajo še nekaj možnosti za zadnje prosto mesto v Evropi, potujejo k močni Gorici, ki je na zadnjem gostovanju razočarala v Tržiču. Zdaj imajo Goričani priložnost pokazati, da je šlo le za slab dan.

Zadnja tekma tega kroga pa bo v Hrastniku, kjer gostujejo igralci Kočevja, ki se nahajajo v nevarnih vodah, iz katerih se lahko vsaj malo rešijo le z zmago. To bo zelo težka naloga, saj so Hrastničani predvsem doma zelo močna ekipa.

PARI 16. KROGA V 1. A LIGAH 
MOŠKI
Gorica - Litija (16.00)
Enemon - Kočevje (16.00)
Proteus LIV - Konstruktor (17.00)
Brest - Calcit (17.00)
Triglav - Ljubelj (17.30)

ŽENSKE
Proteus - Konstruktor (13.30)
Ograjca - Impol (13.30)
Brest - Kamnik (14.00)
Triglav - Ljubelj (14.00)
Miklavž - Celje (16.00)