Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lu
lu
03.03.2016 17:35:01
Deli članek:

Trije v boju za odličja na SP

vszi

Slovenski lokostrelci Dejan Sitar, Rok Bizjak in Toja Černe so se na dvoranskem svetovnem prvenstvu v tarčnem lokostrelstvu v Ankari uvrstili v polfinale in s tem v boje za medalje.

V polfinalu so sicer obstali, a jih čaka še boj za bron; Sitarja in Černetovo v soboto, Bizjaka pa v nedeljo.
Sitar s sestavljenim lokom je bil po kvalifikacijskem delu šesti, nato pa je v šestnajstini finala premagal Avstralca Scotta Buscomba, v osmini finala Danca Stepana Hansna, aktualnega svetovnega prvaka v tarčnem lokostrelstvu, v četrtfinalu Italijana Michela Nencionija, v polfinalu pa ga je ustavil Nizozemec Mike Schlosser. V nedeljo se bo Sitar za bron pomeril z Irancem Omidomom Taherijem.

Černetova s sestavljenim lokom je bila šesta v kvalifikacijah, v šestnajstini finala je bila prosta, v osmini finala je premagala Danko Eriko Anear, v četrtfinalu še eno Danko Tanjo Jensen, v polfinalu jo je premagala Rusinja Albina Longinova, v nedeljo pa jo v boju za bron čaka Belgijka Sarah Prieels.
Mladinec Bizjak z ukrivljenim lokom se je v izločilne boje uvrstil kot 13. in se v šestnajstini finala pomeril z Američanom Minsoojem Kimom in ga premagal, v osmini finala je bil boljši od reprezentančnega kolega Žige Ravnikarja, v četrtfinalu je ugnal Rusa Cirena Baltakova, v polfinalu pa je bil od Slovenca boljši Italijan David Pasqualucci. V boju za bron ga v soboto čaka Ukrajinec Roman Šeremet.
Staš Modic, Ravnikar, Gašper Štrajhar in Ana Umer so tekmovanje končali v osmini finala in osvojili končno deveto mesto.