Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
26.02.2016 20:18:01
Deli članek:

Kaj nam bo ponudil derbi v Kamniku?

psno
Igralke Triglava si lahko skupaj s trenerjem Juvančičem danes v Kamniku z zmago zagotovijo naslov podprvakinj.

Danes ob petih popoldne se bo v Kamniku začel veliki derbi prvenstva med vodilnima ekipama v moški A ligi. Tako domači Calcit kot gostujoči Triglav sta z naskokom najkvalitetnejši ekipi.

Ekipi se zelo dobro poznata in kakšnih presenečenj ne more biti. Če bodo oboji v tekmo šli neobremenjeni, lahko pričakujemo rekordne rezultate. Predsednik KK Kamnik Leon Pirman je za tekmo dejal: "Res je. To bi morala biti odlična tekma. Toda vprašanje je, kakšni bodo rezultati. Za nas seveda igra le zmaga. Forma je odlična pri vseh igralcih. Toda tudi Kranjčani so v zadnjem času nanizali nekaj izvrstnih ekipnih rezultatov. Zato bodo vsi naši igralci morali dati maksimum od sebe, če se želimo veseliti."

Optimistično pa je razpoložen tudi predsednik Triglava Janže Lužan, sicer najboljši igralec Kranjčanov: "Za nas je tekma tudi zelo pomembna. Če ostanemo neporaženi, smo praktično že prvaki, in ta motiv nas bo vodil na sami tekmi. O samih rezultatih je težko govoriti. Veliko je odvisno od samega vstopa v tekmo. V vsakem primeru pa se bo odvijala borba za vsak kegelj. Več ali manj smo zdravi in kompletni, le pri meni je situacija še zelo vprašljiva. Kar nekaj časa sem bil izven stroja zaradi poškodb in sem šele začel s treningi. V vsakem primeru pa prihajamo v Kamnik zelo optimistični."

Zanimiv bo tudi "zasavski" derbi v Litiji. Trenutno sta obe ekipi na sredini lestvice, s tem da imajo domačini točko več. Tržičani in Kočevci pa imajo idealne nasprotnike za dosego zlate točke v boju za obstanek. Igralci Ljubelja gostijo Gorico, medtem ko Kočevje gosti Postojnčane. Oboji gostijo ekipi, proti katerim bi se dalo morda kaj iztržiti. Ne smemo pozabiti tudi tekme v Mariboru, ki lahko direktno odloči o končnem tretjem mestu na katerem sta poravnana Konstruktor in Brest. Zmagovalec tekme si bo že zagotovil mesto v Evropi, medtem ko bo poraženec še nekaj časa trepetal na preostalih treh svojih dvobojih.

Tudi v ženski A ligi bo ta krog zelo zanimiv. Ljubljančanke bodo v Tržiču poskusile doseči nemogoče in priti do kakšne točke proti Ljubelju, ki je sicer favorit v tej tekmi. V malce lažjem položaju so seveda igralke Impola, ki bodo v Slovenski Bistrici poskušale priti do kakšne nove točke proti sosedam, igralkam Miklavža, in si dokončno priigrati obstanek v ligi. Izredno zanimivo pa bo na tekmi v Kamniku, kjer bodo domače igralke poizkušale nadaljevati izredno uspešen niz odličnih spomladanskih rezultatov tudi proti drugouvrščenim Kranjčankam. Težko nalogo bodo imele tudi igralke Bresta na gostovanju v Mariboru.

Na zadnji tekmo kroga bodo prvakinje, igralke Celja, poizkušale znesti svojo slabo voljo zaradi izpada v evroligi nad nič krivimi Postojnčankami. Obenem jim želijo še vrniti za prekinitev serije zmag, saj je bilo jeseni v Postojni le neodločeno.

PARI 15. KROGA DP V 1. A LIGAH
MOŠKI
Konstruktor - Brest (16.00)
Ljubelj - Gorica (17.00)
Calcit - Triglav (17.00)
Kočevje - Proteus (17.00)
Litija - Enemon (17.30).
ŽENSKE
Ljubelj - Ograjca (13.00)
Konstruktor - Brest (13.30)
Kamnik - Triglav (14.00)
Celje - Proteus (14.30)
Impol - Miklavž (17.00)