Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.02.2016 19:50:45
Deli članek:

Badminton: Prevlada Dancev se nadaljuje

Reuters

Danski igralci badmintona so svojo prevlado na evropskih igriščih nadaljevali tudi na evropskem prvenstvu v Kazanu.

Zlato kolajno so osvojili tako moški kot ženske, moški, ki na evropskih prvenstvih sploh še ne poznajo poraza, so v finalu s 3:1 premagali Francoze, ženske pa so bile z istim izidom boljše od Bolgark.

V moški konkurenci so si tretje mesto razdelili Nemci in Angleži, pri ženskah pa so si bronaste kolajne okrog vratu obesile Nemke in Španke. Slovenija je nastopila le v moški konkurenci, v predtekmovalni skupini 5 zasedla zadnje mesto, potem ko je izgubila s favoriziranimi Rusi in Ukrajinci (1:4 ter 0:5) ter nato še tesno s severnimi sosedi Avstrijci z 2:3.

"Naša precej pomlajena reprezentanca je s tremi porazi izpadla iz nadaljnjega tekmovanja in žal ni ponovila izjemnega uspeha ekipe pred dvema letoma, ki je v Švici osvojila odlično 9. mesto. Moramo pa pohvaliti trenutno našega najboljšega igralca Iztoka Utrošo, ki je kljub dobri igri in porazom v prvih dveh dvobojih znal zbrati energijo in zmagal zanj pomembno tekmo proti avstrijskemu tekmecu, s tem pa pridobil pomembne točke v boju za kvalifikacijo na OI v Rio," je igro moške reprezentance ocenil direktor reprezentanc Dušan Skerbiš mlajši.

Letos sta v koledarju še dve veliki posamični tekmovanji (OI v Riu in EP za posameznike in dvojice v Vendeeju v Franciji), kamor se morajo tekmovalci kvalificirati s položajem na svetovni jakostni lestvici, ter kvalifikacije mešanih ekip za nastop na EP prihodnje leto.