Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
12.02.2016 18:50:03
Deli članek:

V Kranju predaja kegljaškega naslova

psno
Igralke Bresta bodo danes gostile Celjanke na svojem kegljišču.

Prvenstvo v kegljaških državnih ligah vstopa v zadnjo četrtino.

Vodilna ekipa v ženski A ligi, Celje, se odpravlja na relativno težko gostovanje v Cerknico k Brestu. Celjski strateg Lado Gobec se v zadnjem času ubada s težavami, kot so poškodbe in bolezni. Vseeno upa, da bo že prihodnji teden boljše, ko ga čaka tekma evrolige v Zagrebu. Tako ima Brest danes celo majhno priložnost za kakšno presenečenje. Je pa tudi res, da bo morala celotna ekipa pokazati dosti več, kot je na zadnjem gostovanju pri sosedah v Postojni.

Težko gostovanje čaka tudi Postojnčanke v Mariboru, kjer si želijo proti Miklavžu osvojiti polni plen, s katerim bi si dokončno odprle pot v Evropo. Na domačem terenu pa bodo imele težko nalogo Ljubljančanke, ki so v zelo težki situaciji v boju za obstanek, saj bodo gostile prebujene Kamničanke. Nič lažje ne bo niti Impolu proti Ljubelju. Toda za Bistričanke je vseeno veliko lažje, saj niso toliko obremenjene in so tudi v trenutno lepi prednosti pred Ograjco. Morebitna točka bi za njih tokrat že pomenila končno rešitev. V Kranju bi lahko igralke Triglava proti Mariborčankam že dokončno lahko potrdile evropsko vizo. Vseeno bodo morale Kranjčanke odigrati popolnoma normalno tekmo, brez kakšnih posameznih spodrsljajev.

V moški ligi bomo v Kranju videli dokončno predajo naslova prvakov, saj tam gostuje Konstruktor. Z morebitno zmago bi bil Triglav še en korak bližje naslovu prvaka. Zelo zanimive tekme bodo tudi na preostalih štirih kegljiščih, še posebej v Gorici, kjer gostuje Calcit, in v Litiji, kjer bodo Tržičani napadali zlate točke v boju za obstanek.

V mnogo težjem položaju pa bo Kočevje, ki bo gostovalo pri ranjenemu Brestu. Toda dober odpor proti Triglavu Kočevju vendarle dviguje moralo pred zaključkom prvenstva. Lepa predstava pa se obeta tudi v Hrastniku, kjer bodo gostovali Postojnčani. Tako domači Enemon kot tudi Proteus LIV se spogledujeta s končnim petim mestom, zato bodo oboji na tej tekmi zelo motivirani.

Pari 14. kroga v 1. A ligah
Moški
Gorica - Calcit (16.00)
Enemon - Proteus LIV (17.00)
Brest - Kočevje (17.30)
Triglav - Konstruktor (17.30)
Litija - Ljubelj (17.30)
Ženske
Ograjca - Kamnik (13.30)
Brest - Celje (14.00)
Triglav - Konstruktor (14.00)
Miklavž - Proteus (16.00)
Impol - Ljubelj (17.00)