Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
15.01.2016 17:55:40
Deli članek:

Pojedla svojega tekmovalnega konja

fb

Švedska tekmovalka v kasaštvu Helena Ståhl še vedno stoji za odločitvijo, da je prav, da je pojedla svojega ljubljenega konjas katerim je tekmovala.

Helena je na družbenih omrežjih povzročila pravi vihar, ko je razkrila, da je pojedla svojega konja in »najboljšega prijatelja« z imenom Iffy Mant. Ståhlovi so veterinarji priporočili, da zaradi hude poškodbe uspava svojega tekmovalnega konja. In to je s težkim srcem tudi storila.
Toda zakaj za vraga ga je morala potem še pojesti?
Ståhlova je na švedski strani The Local razložila zakaj je to storila: "Mesna industrija je izgubila kompas in gre v napačni smeri. Zame pa je pomembno, da jem živalsko meso živali, ki je imela lepo življenje. Mami sem rekla, da če ne morem jesti mesa živali, ki je imela lepo življenje, potem ne bom mogla nikoli več jesti mesa."
24-letnica je s konjem tekmovala na kasaških dirkah, drugače pa si je služila kruh z vzrejo konjev.
Iffy so uspavali maja 2015, Ståhlova pa je svoje "kosilo" na družbenih omrežjih objavila šele konec decembra. Zapisala je: "Ali bi jo pojedla jaz ali pa bi to storili črvi!"
Seveda se je nanjo vsul plaz kritik, Helena pa je to pričakovala.  
"Razumem, da so ljudje šokirani, da se jim vse skupaj gnusi. Lahko me sodite, toda nikoli nisem rekla, da mora to storiti nekdo drug. Začnite misliti korak naprej. Sprejmite odgovornost za tiste, ki jih imate radi. Iffy mant hvala za vse. Ti si moja najsvetlejša zvezda, moja pogumna princesa. Vedno te bom imela rada."
Helena je še povedala, da je bilo meso okusno kot teletina: "Jemo meso živali, ki nikoli ne vidijo sonca. Čudno pa naj bi bilo, če jemo meso živali, za katero smo skrbeli celo življenje. Mislim, da je to strašljivo," je povedala Ståhlova, ki je še trdila, da so prijatelji rekli, da je bilo to najbolj okusno meso, ki so ga jedli v življenju, potem ko jim je Helena pripravljala omako za špagete, takose ali čili z mesom.
Kaj pa pri nas, v Sloveniji, naredijo z odsluženimi ali poškodovanimi tekmovalnimi konji?

fb