Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
14.01.2016 23:38:39
Deli članek:

Cerkničanke premočne za konkurenco

lg
Zmagovalna ekipa Bresta

Igralke Bresta so si že po prvem delu ekipnega DP za mlajše članice nabrale lepo prednost pred zasledovalkami, ki so ga unovčile tudi v Novem mestu in Celju.

Toda v Novem Mestu Cerkničankam ni šlo vse po načrtih, saj je bila razpoložena le Laura Pokleka (569). Med zasledovalkami je dober nastop uspel Celjankam, predvsem Saši Črep, ki je podrla kar 594 kegljev. Prednost Bresta se je stopila le na 38 kegljev, na njihovo srečo pa ostale zasledovalke niso bile najbolj razpoložene. Velik skok je uspel mladim Kranjčankam, ki so bile s 1696 keglji druga najuspešnejša ekipa (zaostale so le za Celjem in to za 10 kegljev), ki so se prebile s sedmega celo na tretje mesto.

Zadnji nastop so vse ekipe imele v Celju, kjer je bilo moč pričakovati, da bodo Celjanke napadle Brest in mu ogrozile naslov prvakinj. Toda do tega ni prišlo, saj so na domačem kegljišču popolnoma odpovedale. Cerkničanke so konkurentkam dale hitro vedeti, da so imele na Dolenjskem le slab dan in si hitro zagotovile naslov prvakinj. Slab nastop Celjank pa so izkoristile igralke Triglava, ki so malo pred koncem uspele prehiteti domačinke in si tako priigrale naslov podprvakinj. V zadnjih metih so Celje prehitele še igralke Ljubelja, ki so se dokopale do brona in še povečale slabo voljo Celjank in trenerja Lada Gobca, saj so tako ostale brez odličja, čeprav so si pred začetkom nastopa nadejale celo naskok na naslov prvakinj.

Naslov Bresta je več kot zaslužen, saj ga je na koncu osvojil z velikansko razliko kar 157 kegljev prednosti. Za naslov so zaslužne Tina Hren (druga najboljša posameznica, zaostala je le za Celjanko Črepovo), Maruša Forjanič, Laura Pokleka, Anja Bašek in Ajda Ule. Končni vrstni red je več ali manj realen, saj imajo igralke najboljših ekip že sedaj pomembne vloge tudi v članskih ekipah v 1. A ligi, ki se nadaljuje že v soboto.


Končni vrstni red ekipnega DP za mlajše članice
1. Brest 6630
2. Triglav 6473
3. Ljubelj 6454
4. Celje 6441
5. Pivka 6432
6. Proteus 6393
7. Proteus B 6356
8. Litija 6193