Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
28.11.2015 14:28:41
Deli članek:

Prva proslava Lomujevega življenja (foto, video)

vszi

Danes so v Aucklandu priredili prvi množični zbor v čast legendarnega igralca ragbija Jonaha Lomuja

Dobrih sto ljudi se je v posebni dvorani danes v največjem novozelandskem mestu zbralo, da bi proslavili življenje 18. novembra preminile ragbi legende. 

Dan družine (Aho Faka Famili) so prisotni izkoristili, da so se lahko poklonili svojemu prijatelju. Prišlo je mnogo najbližjih družinskih članov, prijateljev, sosedov in nekdanjih Jonahovih soigralcev.

Ta dan so proslavili Lomujevo življenje, njegov pogum, strast, ponižnost, gracioznost in njegove veščine kot igralec ragbija.

Na dogodek je prišel tudi župan Aucklanda, ob krsti s pokojnikom se je zvrstilo več govornikov, veliko se je pelo in plesalo, smejalo in jokalo, veliko prisotnih je bilo oblečenih v tradicionalne toganske ta'ovala preproge, ki se nosijo le ob posebnih priložnostih. Na sploh pa spominjalo dobrih časov največjega novozelanskega sina, ki je za sabo pustil ženo in dva sinova, ki sta ob tej priložnosti oblekla dresa novozelanske reprezentance z očetovo številko 11. 


V ponedeljek bo v Aucklandu organiziran javni pogreb, katerega naj bi se udeležilo na tisoče ludi, v torek pa bo še družinski pogreb v najožjem krogu.