Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
13.11.2015 22:59:50
Deli članek:

Sara Jenčič v finalu EP igre v krog

zf
Slovenska junakinja v igri v krog s selektorjem Juretom Rijavcem.

Slovenska reprezentanca je v Saluzzu ponosna na dva odličja v dveh klasičnih disciplinah. Med dobitnicami odličij sta Sara Jenčič in Denis Vidmar.

Obe prvič - 20-letna Trboveljčanka kot debitantka, deset let starejša Ljubljančanka, ki ima 'v nogah' že veliko tekmovanj, pa prav v Italiji premierno. Sara je za uvrstitev med najboljšo četverico v igri v krog premagala Švicarko Marie Franchini (20:12) in si zagotovila bron. Tega je v polfinalu oplemenitila z odlično igro proti Francozinji Brune Le Noblet in zmagala z 22:18. V finalu bo igrala še z eno 'veliko' - Italijanko Barbaro Zurini.

"Res sem vesela te velike zmage. Med dvobojem nisem čutila nobene prevelike nervoze in se že veselim finala," so bile prve besede naše mlade junakinje na tem EP.

Za uvrstitev v polfinale je bila Denis boljša od Srbkinje Dušice Orlović s 13:7, proti prav tako izkušene Hrvatice Nives Jelovica pa bi se lahko zavihtela čisto pod evropski vrh. Ni se ji izšlo (2:13), morala se je zadovoljiti z bronastim odličjem, ki ji prav tako veliko pomeni.

Žal se Heleni Ludvik, ki igra v Italiji za Buttrio, ni posrečilo med desetimi tekmovalkami uvrstiti med najboljše štiri, kar v nepredvidljivi disciplini natančnega zbijanja pomeni finale. Reprezentantka iz Petrinja pri Hrpelju-Kozini je prišla na prag finala, vendar je še s štirimi tekmovalkami, ki so zbrale po 9 točk, ostala prekratka v dodatnem zbijanju za eno mesto, katerega je izkoristila Francozinja Suzy Marie, ki se bo skupaj z Italijanko Caterino Venturini, Srbkinjo Natašo Antonjak in Monačanko Jessiko Samarati borila za komplet odličij.