Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.10.2015 13:19:27
Deli članek:

Rijavec izbral balinarke za EP v Italiji

db

Selektor slovenske ženske balinarske reprezentance Jure Rijavec je dokončno izbral potnice za evropsko prvenstvo, ki bo od 10. do 14. novembra v italijanskem Saluzzu.

V odsotnosti Tadeje Sodec, ki je v veselem pričakovanju, so na njegovem seznamu Sara Jenčič (Svoboda), Helena Ludvik (Buttrio, Italija), Nina Volčina (Kolektor Idrija) ter Denis Vidmar in Ana Vorih iz ljubljanskega Krima.

Pred odhodom na EP bodo dekleta v začetku novembra opravile še skupne priprave. "Po skupnem treningu bom petim igralkam zaupal naloge in jim določil discipline, v katerih bodo nastopale," je ob objavi reprezentantk še povedal Sežančan, ki bo tako v Italiji debitiral na krmilu ženske ekipe na velikem tekmovanju.

Na prvenstvu stare celine bo tokrat zbranih 14 reprezentanc, slovenska pa bo poskušala prekiniti post z zadnjega SP v francoskem Maconu, ko so Slovenke ostale brez odličja. Doslej so Slovenke na dveh evropskih prvenstvih v Rogaški Slatini in na Komiži osvojile dve zlati kolajni (Vorih - natančno zbijanje, Sodec - klasično) ter štiri bronaste.