Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jr
jr
06.10.2015 10:11:09
Deli članek:

Ribničanke spet na evropskem vrhu

jr

V italijanskem mestu Lignano Sabbiadoro je potekalo 19. evropsko prvenstvo mažoret in twirl tehnike zveze NBTA EU, na katerem so se naslova veselile tudi Ribničanke.

Kot lanskoletne dvakratne evropske prvakinje so se Ribničanke tudi letos junija kvalificirale na evropsko prvenstvo s kar šestimi koreografijami v različnih kategorijah. Pod mentorstvom Jane Rus in Sabine Ivančič je 35 deklet vse leto pridno treniralo. Letos so imele težko nalogo, kajti po lanskoletnih uspehih so čutile kar rahel pritisk, ubraniti kakšnega od lanskih uspehov. Vendar uspelo jim je.

Ribničanke so Evropi dokazale, da ne obvladajo le plesa s palico, ampak tudi korakanje. V najbolj zahtevni, precizni kategoriji Parade corps senior so se članice Društva mažoret in plesalcev Ribnica povzpele na prvo mesto. Tudi mlajša skupina je letos navdušila z zgodbo o Alici iz čudežne dežele. Očarala je sodnike in postala vice prvak. V kategoriji Traditional corps senior so Ribničanke dosegle četrto mesto.
 
Odmevno sta se predstavile tudi solistka Anja Oblak ter duet Špela Šolaja in Maruša Košmrlj. Anja je v težki konkurenci solistk očarala z zgodbo o realnosti našega planeta in varovanja le-tega in dosegla četrto mesto, duet pa si je s hudomušno in življenjsko zgodbo marsikaterega poročenega para priplesal šesto mesto. Naš najmlajši duet Gala Bartol in Nadja Kordiš, ki se je na evropskem prvenstvu kot duet predstavil prvič, pa je v zgodbi o lutki v svoji kategoriji zasedel sedmo mesto.
 
Srebrno kolajno je za Slovenijo dosegla tudi kočevska mažoreta Lara Lavrič v kategoriji Solo Accessories Junior.
 
Mentorici  in koreografinji zmagovalnih  koreografij Jana Rus in Sabina Ivančič po razglasitvi nista mogli skrivati solz sreče in navdušenja. Kot pravita, je za njiju to le potrditev za trdo delo, ter ogromen zagon za nadaljnje delo in treninge za vse članice društva.
 
Tridnevno potovanje s sladkim zaključkom jih je vse skupaj še bolj združilo in spoprijateljilo. Tako kot lansko leto niso samo tekmovali, ampak se predvsem zabavali in pridobivali nove izkušnje in prijateljstva. Skupaj z navijači so v dvorani naredili pravo navijaško vzdušje. Tradicionalna slovenska harmonika je druge države privabila k njim in skupaj so plesali, navijali in se veselili. Predstavili so našo malo, a lepo Slovenijo v najlepši luči.