podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rp, bk
rp, bk
0 01.09.2015 11:06:33

Žan Humar z rekordom do zmage

Primorec se je po krajši odsotnosti vrnil na dirke v kartingu in na dirkališču Alberone pri Čedadu v Italiji zmagal v najprestižnejšem razredu.

V najmočnejšem tekmovalnem razredu KZ2 je konkurenco potolkel 25 - letni Žan Humar iz Šempetra pri Gorici. Državni prvak iz leta 2007 je po naslovu  preusmeril dirkanje v razna izredno kvalitetna italijanska prvenstva, se izkazoval v konkurenci tudi tovarniških voznikov, a je moral kariero predčasno prekiniti zaradi finančnih težav ekipe. 

Na tokratni dirki je prikazal izjemno rutinirano predstavo. Na kvalifikacijah je takoj postavil z naskokom najboljši čas in to z rekordom proge. Pred finalno dirko je slabo startal, a se kmalu prebil na vodilno mesto in ga obdržal do cilja. Daljšo, finalno dirko je Humar začel odlično in brez težav zmagal z veliko prednostjo.

"V zadnjem obdobju sem bil zelo malo v akciji na dirkališču, a sem dokazal, da so občutki in koncentracija še vedno na visokem nivoju. Še bolj kot zmaga me veseli uradni rekord steze. Z ekipo si želimo dirkanja na visokem nivoju, ne le v kartingu. Visok nivo hkrati pomeni zelo visoke stroške dirkanja, pogovori s podjetniki za sponzorstva so vedno v teku," je z veseljem, a grenkim priokusom izjavil član društva AKK Šempeter.

Naslednja dirka slovenske karting scene bo na improviziranem poligonu na Vranskem, saj v Sloveniji ni primernega karting dirkališča za organizacijo resnih dirk.

Članki iz rubrike