Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
03.08.2015 11:34:05
Deli članek:

Balinarji v Pazinu brez zmage

sm

Velika nagrada Pazina se za slovenske balinarje in balinarke ni razpletla povsem po njihovih željah, saj so v vseh treh konkurencah ostali brez prestižne lovorike.

V izjemno močni konkurenci so predstavniki in predstavnice slovenskega balinanja pustili lep vtis, a se do samega vrha niso uspeli prebiti.  Med več kot 80 moškimi dvojicami sta se med najboljšo četverico zavihtela zmagovalca iz let 2013 in 2014 Gregor Oprešnik in Gregor Sever, ki sta v polfinalu klonila proti kasnejšima zmagovalcema Nenadu Tadiću in Igorju Vretenarju s 7:8, v boju za tretje mesto pa sta bila z 11:10 boljša od hrvaške naveze Lacović - Brljan. Tadić in Vretenar sta na poti do končnega slavja v skupinskem delu ugnala Gorana Vujanovića in Silva Korošaka, v osmini finala Gregorja Moličnika in Jako Kosirnika, v četrtfinalu še slovensko reprezentančno navezo Jure Kozjek - Davor Janžič, v velikem finalu pa mlada hrvaška bisera Marina Miličevića in Lea Brnića.

Med dekleti je v hrvaškem finalu dvojica Jelovica - Grubar premagala navezo Vlahek - Kolobarić, v boju za tretje mesto pa sta Slovenki Tadeja Sodec in Ana Vorih z 10:11 klonili proti reprezentančni kolegici Heleni Ludvik, ki je zaigrala v paru z mlado hrvaško reprezentantko Teo Čančarević.

Slovensko balinanje je imelo predstavnika v finalu kadetskega turnirja, v katerem sta Erik Čeh in Mike Zdravković priznala premoč Hrvatoma Jurmanu in Matjašiću, Nik Švara in Gašper Povh pa sta se veselila tretjega mesta.