Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
06.07.2015 18:52:40
Deli članek:

Balinarji za SP izbrani

zf

Ker se prvo veliko tekmovanje v novi sezoni - svetovno prvenstvo za mlade v Maroku, bliža z veliko naglico, sta oba slovenska selektorja določila reprezentante, ki bodo od 1. do 6. septembra branili slovenske barve na SP za U-23 in mladince v Casablanci.

Selektor mlajših članov Aleš Škoberne se je odločil za izkušena Gorenjca Jako Kosirnika in Mateja Kavčiča, ki že imata kolajne z velikih tekmovanj. Tokrat se bosta spoprijela za odličja s hudo konkurenco v klasičnih igrah (dvojica, klasično, krog).

Po enodnevnih pripravah na ljubljanskem balinišču Zarja se je Anton Kosar odločil za trojico mladincev, ki jih bo v severni Afriki 'vrgel v vodo' na SP v tehničnih disciplinah (hitrostno, natančno in štafetno zbijanje). Mednarodni zvezi bodo iz BZS prijavili Matijo Povha, Nika Švaro (Postojnska jama) ter člana Jadrana Hrpelje Kozina Erika Čeha. Debitant je mladi Postojnčan Nik.

"Na pripravah v Ljubljani ni bilo Nejca Žerjala, ki je že prej napovedal odsotnost, Simon Požar se ni niti oglasil. Menim, da sem izbral prave fante, ki bodo čez kakšen dan ali dva prejeli domačo nalogo, program dela in treningov do odhoda v Maroko. Seveda bomo imeli še nekajkrat skupne priprave, ki bodo namenjene tudi telesni pripravljenosti," je Kosar napovedal prihodnji program do SP.

V Casablanci so imeli slovenski balinarji doslej veliko uspeha, saj sta Uroš Vehar in Zoran Rednak leta 1999 na SP mlajših članov osvojila bron v natančnem in hitrostnem zbijanju, dve leti prej pa sta bila Damjan Sofronievski in Rednak mladinska svetovna prvaka v klasični igri, natančnem in hitrostnem zbijanju.

zf