evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sk
sk
0 28.10.2014 16:47:28

Vodstvo za Niko in Žigo

Nika Radelj (Trebnje)
sk
V Cerknici in Izoli je potekal prvi in drugi krog letošnjega posamičnega DP za mladinke, v Medvodah in Kamniku pa za mladince. Prvenstvo šteje tudi za kvalifikacije za sestavo državne mladinske reprezentance, ki jo maja v Nemčiji čaka svetovno prvenstvo.

Na kegljišču Bresta je najboljše šlo Zagorjanki Nevi Taškar, ki je podrla kar 574 kegljev. Izredno dobro je odigrala tudi Dolenjka Nika Radelj, ki je zmogla le osem kegljev manj. Tretji rezultat po vrednosti (557) je imela Kamničanka Klara Koprivec. Nekoliko manj so dosegle domačinke, igralke Bresta, ki niso uspele izkoristiti malenkostne prednosti domačega kegljišča.

Drugi dan v Izoli pa je bila najuspešnejša Radljeva, članica B ligaša Trebnjega, ki je podrla 573 kegljev in je tako vodilna pred finalnim nastopom, ki bo v nedeljo z začetkom ob 10.30 v Celju. Tam bo nastopilo po šestnajst najboljših iz uvodnih dveh krogov. Celjski nastop bo poleg posamičnega DP skupaj s trenutnim rezultatom štel tudi za prvenstvo v kombinaciji. Drugi rezultat v Izoli si je priborila Cerkničanka Laura Pokleka (564), ki se je v seštevku prebila na tretje mesto. Velik napredek je s 555 keglji naredila tudi mlada Kranjčanka Nuša Bajželj. V Celju bo z drugega mesta startala Taškarjeva, ki ima 15 kegljev zaostanka za Radljevo, medtem ko Pokleka za drugim mestom zaostaja 23 kegljev.

Mladinci so se pomerili v Medvodah in v Kamniku in jim tako sledi še finale šestnajsterice, tudi zanje v Celju. V Medvodah je odlično predstavo pokazal mladi reprezentant iz Postojne Žiga Požar, ki se je zaustavil pri odličnem 601 podrtem keglju. Le devet manj jih je podrl Trboveljčan Nik Predovnik. Tako sta si že po Medvodah oba priigrala kar solidno prednost, saj je tretji najuspešnejši, sicer tudi mladi reprezentant Tomaž Ivančič, na svoj konto zbral 573 kegljev.


V Kamniku je bil s 587 keglji najboljši domačin Jakob Jančar in se skupno iz ozadja prebil celo do četrtega mesta z lepimi možnostmi v kombinaciji. Drugi rezultat (573) je uspel Požarju, ki pa je pred tretjim Predovnikom nabral le dva keglja več. Enak rezultat (571) kot Trboveljčanu je uspel tudi Ankarančanu Gašperju Kraglju, ki se je prebil na skupno tretje mesto, vendar pa ima za drugim mestom že kar zajeten zaostanek 40 kegljev. Tako bo v Celju bil predvsem boj za tretje mesto, v katerega se lahko vmeša še pet igralcev.

V nedeljo se tako v Celju obetajo zanimivi boji predvsem v borbi za posamične kolajne v obeh konkurencah in v kombinaciji. Oba naša selektorja pa bosta dobila prvo sliko o tem, na katere kandidate lahko računata za spomladanske akcije. Poleg tega bosta lahko tudi videla, kako bi lahko tem kandidatom pomagala, da bi lahko svoj rezultatski nivo še dvignili in postali tudi bolj konstantni. O svojih opažanjih se bosta lahko pogovorila tudi s trenerji teh mladih igralcev. Še posebej bo to pomembno pri dekletih, kjer nas čaka kompletna zamenjava generacije, medtem ko je pri fantih še nekaj igralcev, ki že imajo nekaj mednarodnih izkušenj.

Mladinke
1. Nika Radelj (Trebnje) 1139, 2. Neva Taškar (Zagorje) 1124, 3. Laura Pokleka (Brest) 1101, Nuša Bajželj (Triglav) 1081, 5. Katja Žnidaršič (Brest) 1076, 6. Nika Blagovič (Triglav) 1072, 7. Tina Hren (Brest) 1064, 8. Klara Koprivec (Kamnik) 1061, 9. Lara Karafogel (Litija) 1059, 10. Maruša Forjanič (Brest) 1050

Mladinci
1. Žiga Požar (Postojna) 1174, 2. Nik Predovnik (Rudar) 1163, 3. Gašper Kragelj (Adria)1123, 4. Jakob Jančar (Calcit) 1120, 5. Domen Špeh (Brest) 1111, 6. Tomaž Ivančič 1095, 7. Klemen Ivančič (oba Litija) 1089, 8. Matej Peternelj (Izola) 1088, 9. Denis Pašič (Pivka) 1079, 10. Nejc Ocepek (Zagorje) 1075

Članki iz rubrike