favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA/gv
STA/gv
0 12.10.2014 10:28:27

Nova zmaga za Markovičevo

Nikola Miljković
Slovensko športno plezanje se veseli novega velikega uspeha, dvojnih stopničk, po zaslugi najboljših dveh športnih plezalcev ta hip Domna Škofica in Mine Markovič.
Na tekmi svetovnega pokala v južnokorejskem Mokpoju sta oba najboljša Slovenca stopila na zmagovalni oder, Markovičeva je zmagala, Škofic pa je bil drugi. Maja Vidmar je bila deveta.

Škofic in Markovičeva sta se po napovedih uvrstila v finale prve od treh tekem azijske turneje svetovnega pokala v težavnosti, finale pa se je razpletel povsem v skladu s slovenskimi pričakovanji.

Markovičeva je po težavnostnem srebro in kombinacijskem bronu na svetovnem prvenstvu v španskem Gijonu vrhunsko formo prenesla tudi na tekmo svetovnega pokala ter vpisala svojo prvo letošnjo zmago. V svetovnem pokalu je letos prvič stopila na zmagovalni oder s tretjim mestom na julijski tekmi v Chamonixu.


Markovičeva, četrta po polfinalu, je v finalu najvišje postavila letvico, čeprav ni osvojila vrha smeri, dosežka Slovenke pa ni preskočila niti vodilna po prvih dveh krogih svetovna prvakinja in vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti Džain Kim. Domača adutinja, ki je šla v smer kot zadnja, je v finalu povsem odpovedala ter zdrsnila na šesto mesto. Za Markovičevo sta se uvrstili Belgijka Anak Verhoeven in Francozinja Helene Janicot.

Od Škofica je bil v današnjem finalu boljši le vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti Avstrijec Jakob Schubert, ki je edini v finalu osvojil tudi vrh smeri, na tretjem mesto je končal Francoz Romain Desgranges. Za Škofica so to že druge stopničke v tej sezoni, potem ko je bil tretji na tekmi v Chamonixu.

Trije slovenski reprezentanti in vodja odprave, selektor Roman Krajnik bodo ostali še nekaj dni v Seulu in se pripravljali na naslednjo preizkušnjo, ki bo ob koncu prihodnjega tedna v kitajskem Wujiangu. Do konca sezone so še tri tekme, vključno z novembrskim finalom v Kranju.

Članki iz rubrike