zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

jč
0 08.10.2014 19:48:04

V Lipovcih vse po starem

Dogajanja minulega konca tedna v hokeju na travi so na igrišča privabila selekcije članic in članov. Prve so se potegovale za točke hrvaško-slovenske lige, drugi pa za zmage v srednjeevropski ligi, znani bolj kot interliga.
Članice Moravskih Toplic so tokrat imele v gosteh ekipo, ki je bila lani v krstni sezoni omenjene lige njihov prvi nasprotnik. In ker je takrat trema naredila svoje, so naša dekleta slavila zmago šele v zaključku srečanja, ki ni prineslo lepega hokeja. Letos je bilo precej drugače. Čeprav v ekipi že dolgo ni več Andreje Rituper, ki se je preselila k Zrinjevcu, in čeprav je tekmo z roba igrišča gledala Mateja Grah, ki je močan steber obrambe (bolezen), za povrh pa je nenapovedano in mimo vseh dogovorov kariero končala Alja Mesarič, so dekleta odigrala zelo dopadljivo srečanje. Manjkajoče so namreč uspešno nadomestile zelo obetavne Lucija Toplak, Laura Maučec in Danaja Škrilec.

Prav slednja je bila prva strelka za domačinke, ko je odbito žogico spravila za hrbet gostujoče vratarke. To je bil edini zadetek v prvem delu srečanja, čeprav so bile Moravčanke ves čas boljše in igrale v glavnem na gostujoči polovici igrišča. V drugem delu srečanja se igra ni spremenila. Igralke Moravskih Toplic so spet nadzirale tok dogodkov in premoč kronale z drugim zadetkom (Tanja Könye), kmalu zatem pa je svoj prvi zadetek v novi sezoni dosegla še najizkušenejša igralka na igrišču Danijela Gomboc za končnih 3:0. Že prihajajoči konec tedna čaka naša dekleta nov preizkus. V Zagrebu se bodo na novem igrišču na Trešnjevki pomerile z istoimensko ekipo, ki je novinec v ligi, tako da naše igralke ne morejo bežati od vloge favoritinj.

Članski ekipi sta gostili slovaško Račo in Šenkvice. Rezultata Lipovcev spominjata na stare čase, ko je ta ekipa bila tako suverena, da je bila sposobna nekaj sezon zapored končati sezone interlige brez poraza. Tokrat so brez težav najprej premagali Račo, ki je sicer v 2. minuti povedla, a je najprej iz kratkega kota izenačil Robert Mesarič, zatem pa je stvari na svoje mesto postavil izredni Martin Mesarič, ki že od začetka sezone spet igra zelo dopadljivo, predvsem pa učinkovito. V popoldanskem srečanju je Mesaričevo učinkovitost prevzel mladi Aleš Pavlinjek, ki je od štirih zadetkov prispeval kar tri, enega pa je tako kot na prvem srečanju dodal Uroš Stanko.


Manj razloga za zadovoljstvo je v ekipi Moravskih Toplic. Napadalci so tako neučinkoviti, da je prav neverjetno, da ne zadevajo niti iz povsem čistih priložnosti. V ekipi se začenja pojavljati nezadovoljstvo, zaskrbljujoče pa je, da ni videti rešitve. Neučinkovitost se je še bolj kot v prvem srečanju izrazila v dvoboju z Račo, pa čeprav so domačini dvakrat zadeli. Do majskega evropskega pokala bo potrebno nekaj narediti, sicer bo zadovoljstva na najbolj pomembnih tekmah v sezoni malo.

Prihajajoči konec bo v Prekmurje prišla edina ekipa iz Češke, ki sodeluje v interligi, Hradec Kralove. Nasprotnik naših je premagljiv, naši ekipi pa računata na poln izkupiček. Srečanji bosta v nedeljo ob 11. uri v Lipovcih in ob 15. uri v Moravskih Toplicah.

Interliga, člani
Moravske Toplice - Rača (Svk) 2:3 (1:3)
Strelca za M. Toplice: Peter Fras in Dejan Küčan.
Lipovci - Šenkvice (Svk) 4:1 (1:0)
Strelca za Lipovce: Aleš Pavlinjek 3 in Uroš Stanko.
Moravske Toplice - Šenkvice 0:6 (0:3)
Lipovci - Rača 6:1 (3:1)
Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 4, Robert Mesarič in Uroš Stanko.
Članice, hrvaško - slovenska liga
Moravske Toplice - Zelina (Hrv) 3:0 (1:0)
Strelke za M. Toplice: Danaja Škrilec, Tanja Könye in Danijela Gomboc.

Članki iz rubrike