Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zr
zr
06.08.2014 21:57:10
Deli članek:

Za padalce zadnji test pred SP

Zoran Račič

V Bellunu bodo na četrti tekmi za svetovni pokal v skokih na cilj Slovenci lovili novo zmago

Letošnji svetovni pokal v skokih na cilj za svetovni pokal se lahko ponaša z novimi rekordi, kar zadeva števila udeleženih ekip in tekmovalcev. Že na uvodnem kriteriju na Reki sredi junija jih je bilo preko trideset, polnoštevilna zasedba pa je bila tudi v Lescah (41) in pred dvema tednoma v nemškem Peitingu (35).

Četrto tekmovanje, ki ga ta konec tedna gosti italijanski Belluno, pa bo potolklo vse dosedanje rekorde po številu udeležencev. V Dolomitih se bo namreč zbralo kar 48 ekip s skoraj 250 padalci in padalkami iz 19 držav, kar zagotavlja nov vrhunski spektakel, na katerem naj bi vidno vlogo igrali tudi slovenski padalci, ena vodilnih velesil v tej klasični padalski disciplini.

Poleg tega, da je tekmovanje v Bellunu zadnje pred svetovnim prvenstvom, ki ga bo čez deset dni gostila Banjaluka, in ekipe še iščejo pravo formo, bo na tekmovanju tudi visok vložek za skupno zmago v svetovnem pokalu. Med ekipami sta po treh tekmah zelo blizu slovenski Elan (615 točk) in INT iz Italije (595), kar bo prineslo sila razburljivo tekmovanje.

"Želja vseh ekip je, da bi bila njihova forma optimalna na svetovnem prvenstvu, tekmovanje v Bellunu pa bo zagotovo določen pokazatelj, kako pripravljeni bomo čez deset dni v Bosni. Toda tudi svetovni pokal ima svojo draž, zato si želimo, da bi ohranili našo kontinuiteto v svetovnem pokalu in da bi se v močni konkurenci uvrstili nekje do petega mesta, kar je naš cilj na vsakem tekmovanju. Nastop v Bellunu pa ne bo služil le kot preverjanje forme, temveč bo za naše padalce služil kot zadnje sito za določitev reprezentance, ki bo nastopila na svetovnem prvenstvu," pred odhodom v Dolomite pravi slovenski selektor Drago Bunčič.

V ekipi Elan, ki vodi v skupnem seštevku, bodo tokrat nastopili Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek, za Ptujčane pa bodo skakali Peter Balta, Boris Janžekovič, Gorazd Vindiš, Aleksander Čuš in Tomaž Korpar. Kot je že v navadi se duri tekmovanja odpirajo v petek zjutraj, zapirajo pa se v nedeljo v zgodnjih popoldanskih urah.