Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
14.06.2014 07:00:00
Deli članek:

V Gaju najboljši strelci

Ernest Sečen

Strelski center Gaj na Pragerskem bo med 15. in 20. junijem gostil najboljše na svetu z zračnim in malokalibrskim orožjem.

Na tekmi za svetovni pokal bo nastopilo 614 strelk in strelcev iz 59 držav. SC Gaj je že gostil največja tekmovanja na svetu s puško šibrenico, letos pa je zgradil infrastrukturo za strelce z malokalibrskim in zračnim orožjem. Na tekmah na Pragerskem bo nastopila 25-članska slovenska zasedba na čelu z nosilcem trikratnega olimpijskega odličja Rajmondom Debevcem in Živo Dvoršak.

V moški konkurenci bodo nastopili še Željko Moičević, Robi Markoja, Matic Barič, Gregor Gotovina, Emerik Hodžić, Benjamin Jodl, Blaž Kunšek, Maj Pirih, Rožle Repič, Boštjan Simonič, Simon Simonič, Klemen Tomaševič, Kevin Venta, Jernej Žižek, Mitja Žižmond in Aljaž Zorko, v ženski pa Petra Dobravec, Nina Juvan, Mojca Kolman, Živa Muhič, Renata Oražem, Klavdija Pufič in Majda Raušl.

Najboljši slovenski strelci so prejšnji konec tedna nastopili na svetovnem pokalu v Münchnu, najboljša uvrstitev pa je bila slabo 20. mesto Debevca z malokalibrsko puško leže. Ali se bodo naši pobrali po res slabi predstavi v bavarski prestolnici? Kot kaže, se slovenskim strelcem v prihodnosti ne piše nič dobrega. Veteran Debevec počasi izgublja sapo v ostri mednarodni konkurenci, edina, ki bi lahko dosegala vrhunske rezultate, Živa Dvoršak, pa kot kaže, na študiju v ZDA kljub vsemu ne trenira na tako vrhunski ravni, kot bi doma, in izgublja stik s svetovnim vrhom.