Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.07.2024 07:10:42
Deli članek:

Danes igra Slovenija! Pozor, slovenski odbojkarji v primeru zmage že v četrtfinalu, tukaj so podrobnosti ...

Profimedia

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco na olimpijskih igrah čaka nov obračun. Po nedeljski zmagi nad Kanadčani bodo drugi nasprotniki v Parizu ob 17. uri Srbi. Zmaga bi že pomenila napredovanje v četrtfinale.

Slovenija ima na vrhu skupine A tri točke, sledi ji Francija z dvema, potem ko je po petih nizih v nedeljo ugnala Srbijo. Ta ima eno točko, Kanada pa je na dnu brez.

Zmaga Slovenije s 3:0 ali 3:1 bi pomenila, da bi Slovenija v skupini končala vsaj pred Srbijo in Kanado, ne glede na razplet drugega dvoboja drugega kroga med domačini in Kanadčani (danes ob 21.00).

V boj tudi rokometašice in Andreja
Pred žensko rokometno reprezentanco je tretja tekma na igrah v Parizu. Po porazu v prvem krogu proti Danski in prepričljivi zmagi v drugem krogu proti Južni Koreje, je današnja nasprotnica Slovenije Nemčija, ki je v skupini A najprej izgubila proti Južni Koreji, nato pa še s Švedsko. Tekma bo ob 9. uri zjutraj.

Ob tem slovenski judo danes čaka dan D. V kategoriji do 63 kilogramov se bo po 10. uri predstavila Andreja Leški, ki ima kot sedma nosilka ugoden žreb in odprto pot v četrtfinale, od tam dalje pa lahkih tekmic ni več. Cilji Koprčanke je kolajna.

V Parizu bodo danes sicer skupno podelili 12 kompletov odličij, kar je najmanj med vsemi dnevi. Poleg juda bodo med drugim nova odličja delili v strelstvu in plavanju, znan pa bo tudi novi olimpijski prvak v moškem triatlonu.

V slovenski hiši v Parizu bo potekal večer za slovensko skupnost v Franciji, ki se ga bo udeležil tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon. O položaju in izzivih slovenske skupnosti se bo državna sekretarka Vesna Humar pogovarjala s slovensko veleposlanico v Franciji Metko Ipavic.