jj rice Svet24.si

Športni svet pretresa smrt komaj 18-letnega ...

ob nasem prihodu, romsko naselje rimš Svet24.si

Povsem "običajen" vikend na Dolenjskem; pretepi, ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

(zšis-spk)
(zšis-spk)
0 09.04.2024 12:01:46

Zadnji korak do Pariza z Irankami

Slovenke bodo olimpijsko vozovnico potrjevale proti Irankam.
World Para Volley
Slovenska ženska reprezentanca odbojke sede se bo v sredo zjutraj ob 3. uri pomerila z Iranom. To bo tekma prvo- in drugouvrščene ekipe rednega dela kvalifikacijskega turnirja za zadnje prosto mesto na paralimpijskih igrah v Parizu.

Slovenija se od prejšnjega tedna v konkurenci Nemčije, Ukrajine, Irana, Tajske in Japonske bori za preboj na paralimpijske igre v Pariz. Tja bo potovala ekipa, ki bo dobila finale, ki bo na sporedu jutri zjutraj ob 3.00 po slovenskem času. Tekmice Slovenke bodo Iranke, ki jim je bil po zmagi s 3:0 proti Nemčiji za ohranitev drugega mesta dovolj  že poraz z 2:3 proti Ukrajinkam. 

Proti Iranu najtežje
Slovenija na tekmovanju deluje prepričljivo. Uvodoma je ugnala Nemčijo (3:1 v nizih) in Ukrajino (3:2), nato pa trikrat s po 3:0 Japonsko, Iran in Tajsko. Prav tekma z Irankami, ki jih čakajo v finaluje bila po oceni selektorja Simona Božiča naša najtežja tekma na tem turnirju.

"Odigrali smo proti zelo kakovostni ekipi Irana. Končni rezultat bi bil lahko tudi obraten. So pa dekleta pokazala pravi karakter in najboljšo igro na tem turnirju," je selektor Simon Božič pohvalil svoje varovanke po sicer prepričljivi zmagi proti neugodnemu tekmecu.

"Triler je kar prava beseda. Nismo našle pravih občutkov, a sem vesela in ponosna, ker smo dobile te tri nize. Zelo je bilo naporno. Ni pa bil toliko problem, da je bila Ukrajina tako močna, ampak smo naredile preveč napak. Priti mora tudi taka tekma, hvala bogu pa se je razpletla v našo korist," je o tekmi proti Ukrajini (Slovenija je vodila že 2:0 v nizih, o zmagi je odločal peti) povedala kapetanka Lena Gabršček.

Vedo, kaj želijo
Slovenija se je zjutraj pomerila še s Kitajsko on izgubila z 0:3, a tekma ni štela v končni zbir točk, ker Kitajska, ki je že uvrščena na paralimpijske igre, tekmuje izven konkurence.

"Pretekle tekme smo odigrale dobro, današnjo smo izkoristili za trening. Mi ciljamo na finale, da bomo tam odigrale tisto svoje, kar znamo. Finalna tekma bo pokazala, kaj zmoremo, kje smo in kaj lahko naredimo, da se uvrstimo na paralimpijske igre," je pred finalom povedala izkušena Saša Kotnik Hren.

Po četrto uvrstitev

Naše odbojkarice so na igrah nastopile že trikrat, letos želijo četrtič. Slovenija je pripotovala na Kitajsko kot aktualni evropski podprvak in tudi kot reprezentanca, ki je najvišje uvrščena med kandidatkami za nastop v Pariz. Je pa bila Slovenija zelo blizu nastopa v Parizu že lani jeseni, ko je po izvrstnem finalu evropskega prvenstva klonila proti Italiji, ki se je uvrstila na paralimpijske igre, Sloveniji pa je bila v uteho srebrna medalja. 

Slovenska postava

Jana Ferjan, Saša Kotnik, Mira Jakin, Suzana Ocepek, Klara Vrabič, Vesna Pogačar, Tija Vrhovnik, Barbara Kocmur, Valentyna Brik in kapetanka Lena Gabršček.

Tekme Slovenije na kvalifikacijskem turnirju na Kitajskem
4.4.
Slovenija – Nemčija 3:1 (25:13, 25:20, 20:25, 25:17)
5.4.
Slovenija – Ukrajina 3:2 (26:24, 25:19, 18:25, 18:25, 15:12)
6.4.
Slovenija – Japonska 3:0 (25:18, 25:13, 25:19)
7.4.
Slovenija – Iran 3:0 (25:22, 25:20, 26:24)
8.4.
Slovenija – Tajska 3:0 (25:12, 25:12, 25:9)
9.4.
Kitajska – Slovenija 3:0
10.4.
Slovenija – Iran/Ukrajina/Nemčija (3.00) (VIDEOPRENOS)

Članki iz rubrike