stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 24.09.2023 13:27:10

Slovenske odbojkarice za konec kvalifikacij nadigrale Južno Korejo

OZS
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Lodžu z zmago končala kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah. V sedmem krogu je s 3:0 (13, 20, 23) premagala Južno Korejo in z dvema zmagama, petimi porazi ter šestimi točkami osvojila šesto mesto v skupini C.

* Atlas Arena Lodž, gledalcev 100, sodnika: Hatab (Egipt), Ramirez (Dominikanska republika).
* Slovenija: Mlakar 10 (1 blok), Pogačar 1, Pucelj, Lorber Fijok 9 (1 as), Zatković 3 (1 blok), Šiftar 13, Najdič, Velikonja Grbac, Milošič (10, 1 as, 5 blokov), Mazej, Planinšec 7 (4 bloke), Kukman, Banko, Ramić.
* Južna Koreja: J. Lee, D. Kim, E. Park, J. Kim, Y. Kim, Moon 5 (1 as), J. Park 4, D. Lee 12 (1 blok), S. Lee 6 (1 blok, 1 as), Jung 7, Pyo 5, Kwon, H. Lee 3, Kang.

Slovenke so s sproščeno igro v prvih dveh nizih tekmice povsem nadigrale. Videti je bilo, da bodo Korejke doživele grd poraz, toda že v končnici drugega dela so varovanke Marca Bonitte popustile in dovolile tekmicam, da so se razigrale. Posledica tega je bila, da je bil tretji niz precej bolj izenačen, v njem sta se ekipi menjavali v vodstvu, v končnici pa je vendarle prevladala kakovostna prednost slovenskih igralk, Mija Šiftar v napadu in blok sta vendarle poskrbela, da se tekma ni nepotrebno podaljšala.

Mlada slovenska vrsta je tako spet pokazala, da je pred njo lepa prihodnost, treba pa se bo znebiti predvsem nihanj v igri in padca zbranosti. Teh je bilo tudi v zadnjem obračunu. V prvem nizu, v katerem so tekmice dosegle vsega 13 točk sicer ne, v drugem pa že. Prvi je bil na začetku, ko so tekmice izničile prednost 5:1, drugi pa ob koncu, ko so iz -11 (11:22) prišle na -4. A na srečo je mučenje končala Iza Mlakar, ki je žogo poslala na zadnjo črto.

Šiftar, ki se je izkazala tudi s servisi, je bila z 12 točkami spet najučinkovitejša v slovenski vrsti, ki je kar 12 točk dosegla z bloki, pet jih je prispevala Nika Milošič, štiri pa Saša Planinšec.

Članki iz rubrike