stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou/STA
ou/STA
0 16.09.2023 09:05:42

Po odličje, ki ga še nimajo v svoji zbirki! Kaj v Rimu čaka slovenske odbojkarje?!

Profimedia
Sobota v Rimu prinaša vrhunec letošnjega evropskega prvenstva v odbojki. Za uverturo vanj bodo poskrbeli tudi Slovenci, ki se bodo ob 17.30 s Francozi podali v boj za bron.

Po bolečem porazu v četrtkovem polfinalu proti Poljski z 1:3 so slovenski odbojkarji trdno odločeni, da prvenstvo zaključijo z zmago in četrto kolajno v zgodovini. Pred tem so v letih 2015, 2019 in 2021 segli po srebru.

V soboten dvoboj se bo ekipa podala v nekoliko spremenjeni zasedbi. Potem ko si je v polfinalu sredi tretjega niza Gregor Ropret poškodoval gleženj in ne more nadaljevati z nastopi, se je ekipi na svoj 37. rojstni dan sredi popoldneva pridružil Dejan Vinčić, ki bo na odločilni tekmi za medaljo zapolnil nastalo vrzel. Z ekipo je v petek že opravil prvi trening.


Francozi, aktualni olimpijski prvaki so lani na svetovnem prvenstvu zasedli peto mesto, na letošnjem evropskem prvenstvu pa na dosedanjih osmih tekmah zabeležili šest zmag in dva poraza. Prvič so se opekli v prvem delu tekmovanja, potem ko so bili v četrtem krogu v Tel Avivu s 3:1 boljši Romuni, a na koncu vseeno zasedli prvo mesto v skupini D. S 3:0 so bili boljši od Turkov, Izraelcev in Grkov, s 3:1 pa od Portugalcev. V osmini finala so po tesnem dvoboju po treh nizih v Varni izločili Bolgare, v četrtfinalu pa se z enakim rezultatom oddolžili Romunom. V polfinalu je bila s 3:0 boljša Italija.

S Francijo, ki jo od leta 2022 vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani, se je Slovenija v tem poletju pomerila dvakrat. Obe tekmi sta se končali s 3:1, obe ekipi sta zmagali po enkrat - na prvem turnirju lige narodov v Nagoji je bila boljša Slovenija, na Wagnerjevem memorialu v Krakovu pa tik pred začetkom nastopov med evropsko elito Francozi.

"Vsekakor nas čaka še ena zelo težka tekma. Francozi znajo biti potrpežljivi, borijo se za vsako točko in z dvakratno mero tega bomo morali odgovoriti tudi mi. Borba za vsako točko, potrpežljivost v iskanju najboljše rešitve v napadu. To je ključ do zmage," je o nasprotniku povedal Alen Pajenk.

Značke: odbojka, ep, eurovolley

Članki iz rubrike