stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 10.09.2023 17:15:51

Korak od Rima, tri od zlata! Slovenski odbojkarji po srhljivki proti Turčiji pogledujejo proti četrtfinalu in tekmecu napovedujejo ...

alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu v ponedeljek odigrala zadnjo tekmo v Varni. Ali bo to tudi zadnja tekma na prvenstvu ali pa bo odpotovala na polfinalni obračun v Rim, bo pokazal obračun z Ukrajino, s katero so Slovenci odigrali tudi prvo tekmo v predtekmovalni skupini.

Takrat so zmagali s 3:1, vsi v slovenskem taboru verjamejo, da bodo sicer neugodni Ukrajinci padli še drugič, čeprav bodo tokrat za razliko od prve tekme v polni obliki lahko računali tudi na pomoč najboljšega igralca Olega Plotnickija. Ta je bil najbolj zaslužen, da je Ukrajina v osmini finala premagala Portugalsko in se uvrstila v četrtfinale.

V slovenskem taboru so prepričani, da so imeli v dvoboju s Turčijo, v katerem so se izvlekli iz neugodnega položaja in po preobratu zmagali, le nekoliko slabši dan. Zavedajo se, da bodo morali proti Ukrajincem, ki so jih lani namučili v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Ljubljani, pokazati boljšo igro, predvsem v napadu. Tudi Ukrajinci znajo, tako kot so to delali Turki, odlično blokirati in igrati dobro obrambo. Znajo pa tudi odlično servirati, predvsem Plotnickij.

»Dobro jih poznamo. Vemo, da bodo s servisom pritiskali na naš sprejem in poskušali z blokom zaustavljati naše napade. Igrati bomo morali potrpežljivo, agresivno, ne puščati lahkih žog na tla. Odigrati bomo morali tekmo, kot jo znamo, biti od prve do zadnje točke skupaj kot ekipa,« je dejal slovenski sprejemalec Klemen Čebulj.

»V tekmo bomo morali vstopiti bolj odločno, kot smo včeraj proti Turkom. Morali bomo biti potrpežljivi in igrati svojo najboljšo igro, če se želimo uvrstiti v polfinale. Na našo prvo medsebojno tekmo se nima smisla posebej vračati, takrat je bila za nas in za njih to prva tekma, veliko je bilo neznank, prilagajali smo se tudi na dvorano in pogoje v njej. Kar pa je najvažneje, tista tekma je imela povsem drugačno težo kot tokratna,« pa je povedal rezervni organizator igre Uroš Planinšič.

Štajerski podajalec je odigral kar pomembno vlogo pri preobratu proti Turkom, kar velja tudi za še enega rezervista Nika Mujanovića: »Pričakujemo še eno težko tekmo. Ukrajinci so 'našpičeni', a tudi mi smo. Če bomo tekmo igrali resno, brez podcenjevanja, če bomo zbrani in igrali našo najboljšo igro, mislim, da ne bi smelo biti težav.«

Članki iz rubrike