stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
1 02.09.2023 18:30:25

Slovenski odbojkarji brez težav skozi špansko oviro

Profimedia
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na tretji tekmi evropskega prvenstva z lahkoto prišla do tretje zmage. Španijo je v Varni premagala gladko, pri tem pa se ni niti enkrat znašla v položaju, ko bi lahko razmišljala, da bi izgubila tekmo. V vseh elementih je bila boljša, posledica tega pa je bila maksimalna zmaga 3:0 (19, 15, 15).

* Palača kulture in športa Varna, gledalcev 150, sodnika: Zulfugarov (Azerbajdžan), Simić (Srbija).
* Slovenija: Pajenk 7 (3 bloki), Planinšič, Kozamernik 1, Toman, Bračko 1, Štalekar 4 (2 bloka), Koncilja, Kovačič, Ž. Štern, Ropret, Urnaut 14 (2 asa), Čebulj 17 (2 asa, 1 blok), Možič 8 (1 blok), Mujanović 1.
* Španija: Almansa, Rodriguez 6 (1 blok), Ruiz, Ramon 8, Ruiz Posadas, Diedhiuu 2, Villena 2 (1 as), Fornes 5, Iribarne, Gimeno 4 (1 blok), Martin, Sanchez, Ribas 5, Larranaga.

Slovenija je bila za razred boljša tekmica, selektor Gheorghe Cretu si je lahko privoščil, da že sredi drugega niza v igro pošlje nekatere rezerviste. V drugem nizu sta vstopila bloker Sašo Štalekar in organizator igre Uroš Planinšič, v tretjem nizu pa še en bloker Danijel Koncilja, a na igro in rezultat menjave niso vplivale, ekipa je z lahkoto potrdila prvo mesto in uvrstitev v osmino finala.

Slovenski odbojkarji so bili od tekmecev, ki so v prvem krogu presenetili Bolgare, a že na drugi tekmi proti Hrvaški pokazali, da je bilo presenečenje predvsem posledica slabe bolgarske igre, za nekaj razredov boljši tekmec.



V prvem nizu so se še nekako upirali, po začetnem zaostanku še poskušali ujeti razpoložene Slovence, a že po bloku Klemna Čebulja, danes enega najbolj razpoloženih slovenskih igralcev in s 17 točkami tudi najučinkovitejšega, za 16:11 je bilo bolj ali manj jasno, da Španci v tem dvoboju nimajo veliko možnosti.

Drugi niz je to samo še potrdil. Do 5:5 so Španci še držali stik, a pozneje na slovenski pritisk niso imeli odgovora. Kakovostno razliko prvih ekip je hitro uvidel tudi Cretu, ki je nekaterim nosilcem igre privoščil počitek, rezervist Štalekar pa je pokazal velik motiv. Z njegovim blokom je Slovenija povedla s 13:7, Čebulj je vodstvo še povečal, Španci pa se niso mogli izogniti zanesljivemu porazu tudi v tem nizu.

Upanja tudi v nadaljevanju niso izgubili, kar je dokazovalo vodstvo 9:7 v tretjem nizu, a kakovostna razlika je bila vendarle prevelika, da bi lahko upali na podaljšanje dvoboja. Po servisih Tineta Urnauta je Slovenija spet prišla do zanesljivega vodstva, po asu Čebulja je bilo maloštevilnim gledalcem, tudi skupini 50 slovenskih navijačev, jasno, kdo bo zmagovalec.

Po dnevu odmora se bodo izbranci Gheorgheja Cretuja v ponedeljek merili s Hrvaško.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike