stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 23.08.2023 20:39:26

Slovenke se poslavljajo od evropskega prvenstva

CEV
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se od evropskega prvenstva poslavlja po predtekmovanju. V predtekmovalni skupini A je s štirimi porazi in zmago proti Madžarski zasedla peto mesto, četrto, ki bi zagotavljalo napredovanje v osmino finala, so dokončno zapravile na zadnji tekmi proti Ukrajinkam. Tekmo so izgubile z 1:3 (19, -23 -24, -17).

Ukrajinke so bile pred tekmo favoritinje, predvsem zaradi dejstva, da so na prvenstvu v Gentu gladko premagale gostiteljice, Belgijke. A sam začetek tekme je pokazal, da Slovenke niso brez možnosti. Po gladko dobljenem prvem nizu, v katerem so imele nekaj težav le ob koncu, so imele svoje priložnosti tudi v drugem in tretjem, a jih niso izkoristile, za kar je v prvi vrsti kriva nezbranost v končnicah. Oba omenjena niza so izgubile ob koncu, ko so storile nekaj nepotrebnih in tudi nesrečnih napak.


V drugem nizu se je Iza Mlakar pri izidu 23:23 dotaknila mreže, tekmice so nato izkoristile že prvo zaključno žogo, v tretjem nizu pa so Slovenke preveč oklevale s servisom, nepotrebno izgubile točko, nato pa prejele še as. Z zaostankom 1:2 je že bilo jasno, da za napredovanje nimajo več možnosti. Tako je padlo tudi nekaj motiva, kar so Ukrajinke v četrtem nizu znale izkoristiti.

Slovenke so sicer v prvih treh nizih pokazale zelo dobro predstavo, predvsem v obrambi. Blok je bil res na visoki ravni, z njim so dosegle 12 točk, nekoliko slabši je bil sprejem. Tudi nad servisom se selektor Marco Bonitta ne bo mogel pritoževati, nekoliko slabše je deloval napad. V njem je bila z 21 točkami najučinkovitejša Lorena Lorber Fijok, štiri z blokom, Iza Mlakar jih je dodala 14, Eva Zatković pa 13.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike