elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenski navijaci Ekipa24.si

Takšno navijaško vzdušje so v soboto v ...

STA
STA
0 17.06.2023 08:49:47

Cretu izbral potnike v Francijo, ena sprememba v ekipi

alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v petek odpotovala v Francijo, kjer jo v Orleansu prihodnji teden čaka drugi turnir prvega dela lige narodov. Selektor Gheorghe Cretu je izbral 14 igralcev, ki jih bo popeljal na pot. V primerjavi s turnirjem v Nagoji bo sprejemalca Roka Bračka zamenjal Nik Mujanović, ki igra na mestu korektorja.

Poleg Mujanovića bodo v osrčju Francije slovenske barve branili še srednji blokerji Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Alen Pajenk in Sašo Štalekar, prosta igralca Jani Kovačič in Urban Toman, podajalca Uroš Planinšič in Gregor Ropret ter sprejemalci Klemen Čebulj, Matej Kök, Rok Možič, Žiga Štern in Tine Urnaut, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Od torka dalje se bodo v Orleansu v zaporednih dneh Slovenci najprej pomerili z Argentino (ob 17.00), Kanado (17.00) in Kubo (20.30), po dnevu premora pa jih v soboto čaka še dvoboj z Brazilijo (17.00).



Pred turnirjem v Franciji so slovenski odbojkarji na Japonskem na uvodnih štirih tekmah zbrali tri zmage. S 3:1 so premagali Srbe in Francoze, brez izgubljenega niza odpravili Irance, premoč pa morali priznati Bolgarom (0:3).

Z izkupičkom devetih točk na lestvici lige narodov trenutno zasedajo četrto mesto. V končnico bo po koncu tretjega turnirja - Slovenijo med 4. in 9. julijem ta čaka v Pasay Cityju na Filipinih - napredovala najboljša osmerica.

Članki iz rubrike