GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 09.11.2022 00:20:36

Kamničanke v boju za ligo prvakinj še v en krog kvalifikacij

Odbojkarice Calcita Volleyja so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakinj v Beogradu izgubile proti Crveni zvezdi z 1:3 (-15, 22, -14, -21). Napredovale so Beograjčanke, ki so že na prvi tekmi v Kamniku prejšnji teden prav tako zmagale s 3:1.

Slovenske prvakinje so v prvem krogu po zlatem nizu izločile zagrebško Mladost, v drugem krogu pa jih je čakala zahtevnejša naloga, pomerile so se s predstavnikom države, ki je svetovni prvak v tem športu.

Na prvi tekmi so Kamničanke delale preveč napak in kljub solidni predstavi izgubile, za morebiten skupen uspeh pa bi morale danes v Voždovcu zmagati oziroma izsiliti zlati niz za skupno zmago.

Na koncu so po borbeni predstavi doživele nov poraz. Po slabšem uvodnem nizu so drugega dobile, a nato bile brez pravih možnosti v tretjem. Vodstvo domačih z 2:1 pa je že pomenilo, da Kamničanke nimajo več možnosti za skupni uspeh.


Beograjčanke so si tako že takrat zagotovile uvrstitev v ligo prvakinj, v skupini C bodo njihove tekmice odbojkarice turškega Vakifbanka, italijanske Novarre in nemškega Potsdama, Kamničanke pa prihodnji torek čaka prva tekma tretjega kroga kvalifikacij, v kateri bodo igrale s poraženkami dvoboja med ekipama Vasas Budimpešta in Tenerife.

Odbojkarice Crvene zvezde so za uvrstitev v ligo prvakinj potrebovale le dva niza. To je domačinkam uspelo že v tretjem nizu, delno tudi po zaslugi Kamničank, ki so bile premalo prodorne na servisu in v napadu, ob tem so naredile tudi preveč lastnih napak.

Najboljše so bile varovanke Gregorja Rozmana v drugem nizu, boljše so bile na servisu in prav po seriji dobrih začetnih udarcev Mile Đorđević so domačim pobegnile za štiri točke. Za novo serijo točk je z začetnimi udarci poskrbela še Neja Čižman, osem točk prednosti so imele tudi še po uspešnem napadu Maše Pucelj (19:11). Beograjčanke so se v končnici niza približale na dve točki zaostanka (20:22), a preobrata ni bilo.

V četrtem nizu, ko je bilo že vse odločeno, je kamniški trener priložnost ponudil še mlajšim igralkam, ki so do osme točke držale korak z Beograjčankami, tudi v domači ekipi pa je njihov trener Ratko Pavličević ponudil priložnost mlajšim igralkam. Še vedno pa je v igri ostala izkušena korektorica Adela Helić. Z blokom je tekmo končala Isidora Rodić.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike