Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 07.09.2022 19:14:24

Slovenke potrdile prvo mesto v skupini

alesfevzer.com
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki se je že uvrstila na evropsko prvenstvo leta 2023, je tudi v peti, predzadnji tekmi kvalifikacij zmagala. S 3:1 (16, 18, -19, 15) je še drugič zapovrstjo ugnala Azerbajdžan, skupno je bila to njena peta zmaga, ki ji je tudi zagotovila prvo mesto v skupini D, v kateri sta še Avstrija in Gruzija.

Varovanke Marca Bonitte so pokazale še eno dobro predstavo, mnogo bolj izkušenim tekmicam so sicer prepustile niz, niso pa jim niso dopustile nobene možnosti, da bi se jim oddolžile za poraz v Bakuju minulo soboto. Slovenke sicer niso bile tako dominantne v bloku kot na prvi medsebojni tekmi, na kateri je samo Saša Planinšec na mreži dosegla deset točk (tokrat šest), so bile pa dovolj zanesljive pri drugih elementih, predvsem so dobre servirale. Dosegle so osem asov, od tega Nika Milošič, ki je v igro prišla le za servise ob koncu nizov, tri. Prave dramatičnosti ni ponudil niti en niz. V prvem in drugem nizu gostje niso bile niti enkrat v vodstvu, v tretjem so nato izkoristile krajši padec v zbranosti slovenske vrste, v četrtem pa je bilo spet tako kot v prvih dveh. V slovenski vrsti je bila z 18 točkami najučinkovitejša Eva Zatković, 13 jih je prispevala Planinščeva, 11 Lorena Lorber Fijok, deset pa Mija Šiftar.

Slovenke bodo kvalifikacije zaključile v soboto, ko bo v Mariboru gostovala Gruzija.

Slovenija - Azerbajdžan    3:1 (16, 18, -19, 15)

Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Simbari (Italija), Szabo (Madžarska).
Slovenija: Mazej, Pogačar, Eržen 6, N. Milošič 3, Zatkovič 18, Šiftar 10, Najdič, Velikonja Grbac 8, Pucelj, Boisa, Grubišič Čabo, Lorber Fijok 11, Planinšec 13, K. Milošič.
Azerbajdžan: Ruban 11, O. Alijeva 12, Abdulazimova 6, Harčenko, Kondratjeva, Bašnakova, Mercalova, Imanova, B. Alijeva, Besman 5, Karimova, Ališanova, Stepanenko 6, Kiriljuk 9.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike