Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 20.08.2022 22:31:10

Slovenija - Avstrija 3:0 (21, 12, 26)

cev
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v uvodnem krogu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2023, ki ga bodo gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija, v skupini D danes v dvorani Tabor v Mariboru premagala Avstrijo s 3:0 (21, 12, 26).

Maribor - Dvorana Tabor, sodnika: Sants, Tielmann.
* Slovenija: Mazej, Pogačar 1, Eržen 2, N. Milošič 2, Zatkovič 14, Šiftar 4, Najdič, Velikonja Grbac 10, Pucelj, Boisa, Grubišič Čabo, Lorber Fijok 22, Planinšec 9, K. Milošič.
Avstrija: Holzinger, Huber, Mehic 6, Trathnigg 1, Chrtianska 5, Deisl 2, Schaberl, Maros 7, Galić 10, Schmit 1, Nesimovic 8, Oberhauser, Ubiparip, Peischl.

Slovenke so prepričljivo odigrale le drugi niz. V prvem so si zgodaj zagotovile tri točke naskoka, takoj nato povedle z 8:4 in te prednosti niso več izpustile iz rok. Avstrijke, ki so prikazale izjemno borbenost, so se vsega enkrat pridružile na točko, a sta Eva Zatkovič in Lorena Lorber Fijok hitro postavili stvari na svoje mesto.

Domače odbojkarice so ostale v naletu in drugi niz odprle z izidom 5:0. Razlika je naraščala in hitro je bilo na semaforju 2:0 v nizih.

V zadnjem nizu pa je vse kazalo na avstrijsko zmago, saj so gostje vodile že s 24:17, a so domače odbojkarice nepričakovano zmogle preobrat.

Gostje so vseskozi vodile, pri izidu 13:7 pa je šlo varovankam Marca Bonitte že za nohte. V končnici so imele domače tudi kanček športne sreče, predvsem pa je zanesljivo servirala Mira Velikonja Grbac, in s pomočjo soigralk so domače zmogle praktično nemogoče. Točko za zmago je dosegla Darja Eržen.

V skupini D nastopajo še Azerbajdžanke in Gruzijke, prve pa so se danes v uvodnem nastopu veselile zmage s 3:0 v nizih.

Slovenske odbojkarice so na evropskih prvenstvih doslej igrale dvakrat, leta 2015 in leta 2019, na lansko EP se jim ni uspelo uvrstiti.

Po današnjem obračunu proti Avstriji jih v nadaljevanju kvalifikacij čakajo tri gostovanja, najprej proti Avstriji (24. 8.), nato pa še proti Gruziji (27.) in Azerbajdžanu (3. 9.). Za konec sledita še domača obračuna proti Azerbajdžanu (7.) in Gruziji (10.).

Marco Bonitta, selektor Slovenije: "V prvem in drugem nizu smo igrali zelo dobro, še posebej v drugem, ko nam je igra stekla tako na servisu kot v bloku in obrambi. Zares sem zadovoljen z zmago s 3:0, saj smo se z dekleti veliko pogovarjali o tem, da se nikoli ne smejo predati, da ne smejo razmišljati o rezultatu, ampak da morajo le igrati tako, kot najbolje znajo. In to jim je danes uspelo."

Mirta Velikonja Grbac, reprezentantka Slovenije: "Zagotovo smo taka ekipa, ki se bo vselej borila do konca. To se je pokazalo v tretjem nizu, ko sem sama servirala, ekipa pa je zdržala v obrambi in Avstrijkam ni dala priložnosti za zaključek. Vse skupaj smo do konca verjele, da lahko pridemo do zmage s 3:0. Verjele smo druga v drugo in to se je lepo pokazalo na igrišču."

Eva Zatkovič, reprezentantka Slovenije: "Potem, ko v drugem nizu zmagaš s takim rezultatom, je zelo težko ohraniti zbranost in tekmo pripeljati h koncu. Žal smo v tretjem nizu nekoliko zašle z naše poti, izgubile nekaj točk v sredini niza, a smo se na koncu, na srečo, le zbrale in odigrale na taki ravni, da smo prišle do zmage."

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike