podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

sta
sta
0 25.05.2022 22:27:10

Slovenke so se mučile zgolj v prvem nizu

Nikola Miljković
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je uspešno začela tekmovanje v srebrni evropski ligi. Na prvi tekmi je v Mislinji s 3:0 pričakovano premagala Luksemburg.

Slovenska reprezentanca je prvi obračun letošnje srebrne evropske lige začela v postavi Eva Pogačar, Nika Milošič, Maša Pucelj, Mija Šiftar, Mirta Velikonja Grbac, Saša Planinšec in Anja Mazej, torej kar s tremi debitantkami. Čeprav so povedle s 5:0, pa so se v prvem nizu precej namučile s sila povprečnimi tekmicami. Te so pred končnico celo vodile z 21:18, toda domačim je uspel preobrat. Planinščeva je z blokom izenačila na 22:22, Pucljeva dosegla as za vodstvo, niz pa je zaključila Selena Leban, še ena debitantka, ki je nekoliko pred tem vstopila v igro.

Z dobrimi servisi in premočjo v bloku v drugih dveh nizih Slovenke niso imele več težav, tako da so zanesljivo prišle do prve zmage v "tretji" evropski ligi, v kateri igrajo še Švedska, Estonija in Portugalska. V slovenski vrsti je bila s 14 točkami najučinkovitejša Mija Šiftar, Nika Milošič je dosegla eno manj.

V soboto se bodo Slovenke v Mislinji pomerile še s Švedsko.


Slovenija - Luksemburg 3:0 (23, 12, 14)
* Športna dvorana Mislinja, sodnici: Niklova (Slovaška), Tomec (Slovenija).
* Slovenija: Mazej, Pogačar 2, Leban 3, Milošič 13, Koren, Zatković 3, Šiftar 14, Velikonja Grbac 7, Pucelj 8, Boisa, Grubišič-Čabo, Planinšec 4, Halužan Sagadin.
* Luksemburg: Martin, Mulli 8, Hoffman 10, Schneider, Braas 4, Esselin 5, G. Tarantini, Welsch, Fraschetti 1, L. Tarantini, Snopok, Koos 4.

Članki iz rubrike