baby lasagna Lady

Vsak tatu je bil premišljen

katarina braniselj Lady

Pobegnil s kraja nesreče

rok-snežič Necenzurirano

Zdaj vemo: Janša je lagal, Snežič je financer SDS

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

melodije-morja-in-sonca Njena.si

Melodije morja in sonca: Zmagal fant s 'pitnim ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

STA
STA
0 13.04.2022 20:32:39

ACH Volley prvi finalist DP

alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so na povratni tekmi polfinala državnega prvenstva v Murski Soboti s 3:0 (14, 18, 19) premagali Panvito Pomgrad in se z izidom 2:0 v zmagah kot prvi uvrstili v finale. Njihov tekmec v njem bo zmagovalec obračuna med Calcit Volleyjem in Merkur Mariborom, v katerem pred četrtkovo povratno tekmo v Kamniku z 1:0 v zmagah vodijo Gorenjci.

Odbojkarji ACH Volleyja so prvi finalisti državnega prvenstva. V Murski Soboti so po 14-dnevnem odmoru nadaljevali serijo zmag, še vedno so le pri enem porazu v sezoni, tega so zabeležili v evropskem pokalu. V domačih tekmovanjih pa so suvereni in to so pokazali tudi na povratni tekmi polfinala. Po prvem nizu je bilo sicer videti, da bodo Prekmurce "pometli" z igrišča, a so v nadaljevanju varovanci Dejana Fujsa vendarle pokazali boljšo igro in bili nekoliko bolj enakovreden tekmec.
Ljubljančani so do vodstva z 1:0 v nizih prišli po zaslugi serij točk, za katere so zaslužni dobri servisi in blok. Že na začetku so po treh blok točkah prišli do vodstva s 6:1, domači so se jim dvakrat približali, toda temu sta sledila silovita odgovora ACH-ja, katerih posledica je bila zmaga s 25:14.


Drugi niz je bil bolj izenačen. Domači so zadnjič vodili s 14:13, na 16. točki sta bili ekipi izenačeni, as Matica Videčnika je pomenil vodstvo gostov 18:16, po bloku Mateja Köka za 18:21 pa so se domači povsem izgubili, do konca niza niso osvojili niti točke.
Tudi v tretjem nizu so hitro zaostali s 3:7, a se vrnili v igro, vodili s 16:15, toda varovanci Mladena Kašića so jih spet znali zaustaviti, dosegli štiri zaporedne točke, niz pa so rutinirano pripeljali do uspešnega konca.
Obe ekipi sta storili veliko napak, tehtnico na stran gostov pa so nagnili predvsem bloki, z njimi je ACH dosegel deset točk. Najučinkovitejši igralec tekme je bil s 13 točkami Nikola Gjorgiev, Alen Šket jih je k zmagi dodal 11, s servisi pa se je izkazal Kök.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike