Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA/ou
STA/ou
1 25.04.2021 20:59:51

KAKO VROČE V MARIBORU! Odbojkarji so odigrali SPEKTAKULARNO finalno tekmo!

M24.SI
Igral se je tudi peti niz.

Odbojkarji Merkur Maribora so novi državni prvaki. V peti, odločilni tekmi so v domači dvorani ACH Volley premagali
s 3:2 (-29, 19, 16, -24, 12) in s skupnim izidom 3:2 v zmagah osvojili svoj tretji naslov državnih prvakov ter prvega po letu 1993.

Z zmago so se Ljubljančanom, 17-kratnim prvakom, ki so lovili tudi svoj 17. zaporedni naslov, oddolžili za poraz v finalu letošnje srednjeevropske lige.


Varovanci Sebastijana Škorca, sicer najboljši že po rednem delu prvenstva, so v zmagah na posameznih tekmah že zaostajali z 0:2, poleg tega imeli v času finalne serije obilo zdravstvenih težav, a predati se niso nikakor želeli. Po zaostanku so izid v zmagah izenačili na 2:2, tako da je odločala peta tekma v Mariboru, na kateri so zaradi psihološke prednosti in trenutne forme celo prevzeli vlogo favoritov.

Jim je pa to zagotovo ustvarilo nekaj pritiska. To se je videlo v končnici prvega niza, v kateri so zapravili prednost, z nekaj napakami pa tudi omogočili tekmecem, da so povedli z 1:0.

Toda v nadaljevanju so se zbrali, sprostili in pokazali svojo kakovost. V drugem nizu gosti, pri katerih spet ni bil razpoložen korektor Božidar Vučićević, niso imeli nobenih možnosti, še večja je bila njihova premoč v tretjem. V četrtem se je ACH vrnil, finalna drama pa se je odločila v petem, v katerem so imeli najprej prednost gosti, toda tudi "tie brejk" je bil v slogu celega finala, Mariborčani so prišli do preobrata in naslova.

Članki iz rubrike