Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 25.04.2021 10:28:00

Veliki spektakel v MARIBORU: bodo Mariborčani dokončali preobrat ali bodo Ljubljančani vrnili udarec?

Martin Metelko
V mariborski Dvorani Tabor bo danes padla odločitev, kdo bo odbojkarski državni prvak v moški konkurenci. Merkur Maribor in ACH Volley bosta odigrala peto, odločilno tekmo, po štirih je izid izenačen na 2:2. Ljubljančani so v seriji sicer že vodili z 2:0, a so jih Mariborčani ujeli in prišli do priložnosti, da osvojijo svoj tretji naslov prvaka.

Po zadnjih dveh tekmah, v katerih Štajerci niso pokazali samo borbenosti, ampak ob vseh zdravstvenih težavah v ekipi tudi kakovost, se je status favorita preselil na njihovo stran. Njihova igra je kompaktna, igrajo eden za drugega, kdorkoli stopi na igrišče, opravi svojo nalogo.

"V Ljubljani smo si priigrali psihološko prednost. Imamo tudi prednost domačega igrišča, in če ponovimo igro, kot smo jo pokazali v Ljubljani, bomo zasluženo prvaki," je optimist korektor Maribora in slovenski reprezentant Alen Šket, nekdanji igralec ACH Volleyja, ki je z njim osvojil pet naslovov domačega prvaka. Mariborčani sicer na tretji naslov čakajo že vse od leta 1993.


Na drugi strani se pri 17-kratnem prvaku ACH Volleyju čuti nervoza in nezaupanje v svojo igro. Videti so preplašeni, napake se vrstijo, na zadnji tekmi bodo morali marsikaj v svoji igri spremeniti, če želijo obdržati svoj dolgoleten primat na slovenskih igriščih.

V Maribor ne prihajajo z dobro popotnico. Ne samo zaradi petkove slabe igre in poraza, ampak tudi zaradi prepira po dvoboju. Besedno sta se spopadla trener Matija Pleško in srbski korektor Božidar Vučićević. Pleško je napovedal, da Srb ne bo več igral, a naj bi mu po pogovoru ponudil še eno priložnost, da se izkaže.

Navijači oranžnih zmajev gotovo upajo, da bo ta incident zbudil igralce in da bodo njihovi ljubljenci osvojili drugo letošnjo lovoriko, v finalu srednjeevropske lige so premagali prav Mariborčane.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike