požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 25.05.2020 14:21:34

Vrača se tudi najbolj 'VROČ' šport! Znan je datum prvega slovenskega turnirja v odbojki na mivki

Nikola Miljković
Komisija za odbojko na mivki pri Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS) je potrdila izvedbo prvega turnirja v letošnji tekmovalni sezoni. Najboljši slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki se bodo med seboj merili od 12. do 14. junija v Preddvoru pri Kranju, so sporočili iz OZS.

Odbojkarska zveza je organizacijo prvega turnirja v članski konkurenci letos zaupala prirediteljem iz Preddvora, ki so se doslej že velikokrat izkazali z organizacijo tako domačih kot mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki.

"S Sašom Ropom sva se o izvedbi turnirja začela pogovarjati pred približno dvema tednoma. Sprva ni bil povsem prepričan, da vse skupaj lahko izpeljemo v tako kratkem roku. A glede na to, da med igralci in igralkami vlada veliko zanimanje in da si po vseh treningih, ki so jih opravili individualno v času karantene in tudi na mivki, odkar je to dovoljeno, zares želijo tekmovati, je to korak v pravo smer. Bi pa seveda še rad poudaril, da bodo organizatorji v celoti upoštevali priporočila NIJZ," je pojasnil koordinator in tehnični vodja za odbojko na mivki pri OZS Jasmin Čuturić.



Turnir v Preddvoru se bo s kvalifikacijami začel v petek, 12. junija, ob 15. uri. V soboto bo potekal skupinski del tekmovanja, izločilni boji od četrtfinala dalje pa bodo v nedeljo.

Točke, ki si jih bodo priigrali igralci in igralke, bodo štele za slovensko lestvico, ki bo pomembna tudi za nastop na državnem prvenstvu. Slednjega bo med 23. in 25. julijem gostil Kranj.

Članki iz rubrike