kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 04.03.2020 20:42:44

Kamniški odbojkarji brez finala srednjeevropske lige

Odbojkarji Calcita Volleyja so v prvem polfinalu zaključnega turnirja v avstrijskem Zwettlu izgubili proti zagrebški Mladosti z 1:3 (21, -21, -19, -27).

* Športna dvorana Zwettl, gledalcev 100, sodnika: Činatl (Slovaška), Mezoffy (Madžarska).
* Mladost Zagreb: Višić 1, Nikačević 23, Mitrašinović 23, Bakonji 3, Kovačević 13, Šarčević, Oršolić, Đirlić, Đukić 13, Vranješ, Dukić 17.
* Calcit Volley: Pereira 2, Hribar, Bregar 1, Koncilja 5, Mihalj 5, Hebda 23, Jordanov 24, Planinc 11, Brulec, Kvas 1, Lakner, Kotnik 1, Rotar.

Odbojkarjem Calcita se na njihovem četrtem turnirju ni uspelo drugič uvrstiti v finale. V polfinalu jih je zaustavila zagrebška Mladost, drugouvrščena ekipa rednega dela, ki si je prav z zmago v Kamniku pred slabim mesecem zagotovila nastop v Zwettlu. Kamničanom je lahko žal, da niso v četrtem nizu podaljšali dvoboja, saj so vodili s 24:22, nato imeli še štiri zaključne žoge, a vse zapravili, na koncu pa je Bolgar Bojan Jordanov, s 24 točkami sicer najučinkovitejši mož v kamniški vrsti, dobil dva bloka in upov je bilo konec.


Kamničani so tekmo odprli odlično. Na začetku jim je uspevalo vse, glavno vlogo pri tem sta imela oba tujca Milosz Hebda in Jordanov, ki ju je dobro zaposloval podajalec Tine Kvas, ta je v začetni postavil dobil prednost pred Janom Brulcem. Tudi obramba je delovala kot namazan stroj, posledica tega je bilo vodstvo 13:5. A jasno je bilo, da bo tako raven igre težko zdržati do konca.

Kriza je prišla kmalu po najvišji prednosti. Potem ko so hrvaški prvaki blokirali Maria Konciljo, so se približali na 12:15, takoj zatem pa še znižali razliko. A odmor trenerja Gašperja Ribiča je zalegel, Jordanov, ki je v prvem nizu dosegel deset točk, je prekinil strelski post, po začetnih udarcih Hebde in uspešnih napadalnih akcijah Jordanova se je prednost spet povečala, piko na i pa je postavil as Hrvata v kamniškem moštvu Ivana Mihalja, s katerim so si slovenski podprvaki priigrali pet zaključnih žog, tretjo so izkoristili.

Tako kot so Slovenci prišli do prvega niza, so Hrvati po drugem izenačili. Že na začetku so ušli, povedli z 8:4, vodili tudi 18:10, nato jih je Calcit, pri katerem je v igro prišel Brulec, začel loviti, v končnici je prišel do treh točk zaostanka (19:22), a preobrata vendarle ni bilo.

Podoben je bil tudi tretji niz, četrti pa je bil najbolj izenačen. Dolgo časa si nobena izmed ekip ni priigrala več kot točko. Po izidu 16:16 pa so Slovenci na servis Jana Planinca dosegli tri točke in dišalo je po "tie breaku". Toda hrvaški prvaki se z njim niso sprijaznili. Že na 20. točki so tekmece ujeli, nato pa ubranili šest zaključnih žog, z bloki, skupno so jih na tekmi dosegli kar 21, Kamničani le sedem, so prišli do zmage.

Značke: odbojka, evropa, calcit

Članki iz rubrike