Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 03.02.2020 11:14:00

Na zaključnem turnirju v Novi Gorici kar tri slovenske ekipe

alesfevzer.com
Slovenske odbojkarice so pokazale, da vso sezono v srednjeevropski ligi nimajo prave konkurence. Na zaključnem turnirju najboljše četverice, ki bo konec tedna v Novi Gorici, se v boj za lovoriko namreč podajajo kar tri slovenske ekipe: Nova KBM Branik, Calcit Volley in Gen-i Volley. Na turnirju bo nastopil še bosanski prvak Bimal-Jedinstvo Brčko.

Odbojkarice Nove KBM Branik so si nastop na zaključku sezone zagotovile že pred časom, saj so bile v ligi Mevza nepremagljive. Izgubile so namreč le uvodni obračun proti Calcit Volleyju, nato dobile deset zaporednih srečanj, zadnjega, proti UOK Banjaluki pa izgubile, a so ga odigrale z mladinsko zasedbo.

Mariborčanke, ki so lani v srednjeevropskem prvenstvu osvojile srebrno odličje, se tokrat podajajo v lov na zlato, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Njihove tekmice v boju na naslov bodo Kamničanke, ki so imele zaradi bolezni v minulih dneh precej težav s sestavo ekipe, slabo pa so odigrale tudi zadnjo tekmo proti zagrebški Mladosti in izgubile z 0:3, a obračun ni več odločal o ničemer.

"S predstavo, ki jo je moja ekipa prikazala danes, seveda nisem zadovoljen. Pričakujem, da bodo igralke k tekmam na finalnem turnirju pristopile precej bolj resno," je bil po tekmi razočaran trener Gregor Rozman. Poraz v zadnjem krogu so zabeležile tudi odbojkarice Gen-i Volleyja, ki so morale po maratonskem dvoboju pred domačimi gledalci priznati premoč ekipi UOK Banjaluka.



Zaključni turnir v športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj v Novi Gorici se bo v soboto začel s polfinalno tekmo med ekipama ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko in Calcit Volley, ki bo na sporedu ob 16. uri, ob 19. uri pa se bodo za drugo mesto v velikem finalu udarile odbojkarice Nove KBM Branik in Gen-i Volleyja.

Pri moških so za zdaj znani trije udeleženci zaključnega turnirja, katerega gostitelji bodo odbojkarji avstrijskega Waldviertla. ACH Volley Ljubljana je s sobotno zmago proti ekipi SK Zadruga Aich/Dob s 3:1 le še potrdil prevlado v letošnjem prvenstvu.

"Zadovoljen sem z rezultatom, ne pa tudi z načinom, kako smo do zmage prišli. Res je, da smo se zaradi okvare letala s tekme lige prvakov v Rusiji vrnili šele v petek pozno popoldan, a na tak način v prihodnje vseeno ne bomo smeli igrati," je po predzadnji tekmi rednega dela za slovenske prvake dejal trener Matija Pleško.

Merkur Maribor je prvo sezono v ligi Mevza končal na sedmem mestu, vse tekme rednega dela so odigrali tudi odbojkarji Calcit Volleyja, ki bodo ob Ljubljančanih še drugo slovensko moštvo na zaključnem turnirju 4. in 5. marca.

Članki iz rubrike