Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 19.01.2020 07:12:32

Veliko PRESENEČENJE v Kamniku! Ne domačini, za lovoriko se bodo borili MARIBORČANI!

Klemen Brumec
Odbojkarjem ACH Volleyja se je v finalu zaključnega turnirja slovenskega pokala v Kamniku pridružil Merkur Maribor. Štajerci so v polfinalu so v polfinalu s 3:2 (-20, 29, -23, 23, 11) premagali domači Calcit Volley.

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 600, sodnika: Pevc (Škofja Loka), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).
* Calcit Volley: Pereira 7, Hribar, Bregar 13, Koncilja 12, Mihalj, Hebda 21, Jordanov 17, Planinc, Brulec 3, Kvas, Lakner, Kotnik 6, Štembergar Zupan 2, Rotar.
* Merkur Maribor: Herman, Hafner, Boroja, Mulec 10, Detela 2, Koblar, Možič 29, Košenina 19, Donik, Bračko 1, Uremovič 12, Kovačič, Planinšič 3, Bogožalec 9.


Drugi polfinale se je končal nekoliko presenetljivo. Res je, da Kamničani v zadnjem času niso kazali najboljše forme, a so bili ob velikih vložkih v ekipo kot gostitelji zagotovo papirnati favoriti, a naziva niso potrdili. Tekma je bila izenačena, odločil pa jo je peti niz, v katerem so gostje hitro povedli za štiri točke, prednost pa zadržali do konca. Mariborčani, sicer prvi zmagovalci v zgodovini pokala, se bodo bo dolgih letih spet borili za eno od lovorik. Doslej imajo tri lovorike, a zadnjo so osvojili v sezoni 1995/96.

"Bila je lepa tekma, na koncu so odločale malenkosti. Že pred tekmo smo govorili, da se ne bomo predali in da bomo dali vse od sebe, to smo tudi uresničili. Bili smo glasni tudi na igrišču, kar nam je prineslo finale. Ali bo dovolj moči za finale niti ne razmišljamo. Zdaj je ura pol polnoči, o finalu bomo začeli razmišljati čez pol ure, vsekakor pa bomo dali vse od sebe, da tudi ACH Volleyju zagrenimo življenje," je po tekmi dejal mariborski trener Škorc.

Trener gostiteljev Gašper Ribič je bil slabše volje: "Mariborčani so videli, da skušamo več igrati na Roka Možiča, vendar so dobro odreagirali, je pa res, da so vso tekmo imeli zelo dober sprejem. Res je, da smo imeli na koncu dobro razmerje napak in asov, vendar smo s servisi še vedno naredili premalo 'škode'. Predvsem naši 'floataši' so bili premalo učinkoviti. Nikakor nam ni uspelo zaustaviti Možiča v coni štiri, predvsem pa si lahko očitamo drugi niz, v katerem smo v končnici imeli na koncu dvignjene žoge za zaključek, česar nismo izkoristili. Mariborčani so dobili dodatni elan, mi pa smo bili v vedno težjem položaju. To je del športa, sezono bomo morali reševati v državnem prvenstvu."

Značke: odbojka, pokal

Članki iz rubrike