Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 17.11.2019 18:45:34

ACH se je vrnil na vrh

arhiv Ekipe
Odbojkarji ACH Volleyja so v 7. krogu srednjeevropske lige doma premagali Mladost Zagreb s 3:0 (13, 23, 18).

Ljubljančani so v srednjeevropski ligi tekmecem iz Kamnika, Calcitu Volleyju, prepustili vodstvo le za en dan. Na vrh so se vrnili z zmago nad hrvaškim prvakom, zmagali so prepričljivo, saj Hrvati, pri katerih igra tudi lani njihov sprejemalec Timofej Polujan, niti enkrat na dvoboju niso vodili.

ACH Volley je izgubil prejšnjo tekmo proti Zadrugi AICH v Pliberku, Mladost pa je med tednom Korošce premagala v kvalifikacijah lige prvakov. Jasno je bilo, da Hrvati v Ljubljano ne bodo prišli ravno sveži, prav tako je bilo jasno, da je trener slovenskih prvakov Matija Pleško po drugem porazu v sezoni svojim varovancem povedal marsikaj in da motiva ne bo manjkalo.

Že prvi niz je napovedal, da Hrvati nimajo velikih možnosti. Ljubljančani so po asu Matica Videčnika in točki Božidarja Vučićevića povedli s 6:2, Mladost je za kratko ustavila ljubljanski nalet, toda bloku srbskega korektorja je njena igra povsem razpadla, niz se je končal z izidom 25:13.

Težave Hrvatov pri sprejemu začetnih udarcev so se nadaljevale tudi na začetku drugega niza. Slovenci so povedli s 4:1, nato pa so gosti le strnili svoje vrste in se nekaj časa enakovredno borili. Toda servisi Jureta Okrogliča so spet naredili večjo razliko, na semaforju je bilo 17:11, tako da je kazalo, da bodo gostitelji tudi drugi niz gladko dobili.


A Mladost je pokazala zobe, tekmece ujela na 21. točki, izenačeno je bilo tudi pri izidu 23:23. Prvo zaključno žogo je svoji ekipi priboril Uroš Pavlović, nato pa so gosti storili napako in ACH je vodil z 2:0.

V tretjem nizu se stanje na igrišču ni spremenilo. Domači so po bloku Pavlovića vodili z 9:5, po bloku Vučićevića 13:8, Mladost je pri izidu 13:11 še prišla na dve točki zaostanka, nato pa je serija zaporednih točk za 20:13 dokončno odločila zmagovalca.

ACH Volley - Mladost 3:0 (13, 23, 18)
* Ljubljana - dvorana Tivoli, gledalcev 277, sodnika: Mezofy (Madžarska), Isajlović (Avstrija).
* ACH Volley: Flajs, Vućičević 18, Kumer, Purič, Pavlović 4, Satler, Dagostino, P. Đirlić 4, Okroglič 9, Vilimanović 4, Pokeršnik 10, Videčnik 5, Kök.
* Mladost Zagreb: Višić, Raić 17, Nikačević 5, Mitrašinović 1, Bakonji, Kovačević 3, Šarčević, Oršolić, I. Đirlić, Marelić 10, Polujan 4, Dukić 1.

Članki iz rubrike