stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
2 26.09.2019 22:50:40

SLOOOOOVEEEENIJAAAAA JE V FINALU EVROPSKEGA PRVENSTVA!!!!!!!!!

Jurij Kodrun
Slovenija je v finalu evropskega prvenstva. S 3:1 (23, -24, 22, 23) je premagala Poljsko.

Čeprav je Slovenija nekoliko nervozno začela polfinalno tekmo in za Poljsko zaostajala tudi za pet točk (5:9), se je s pomočjo navijačev začela dvigati iz točke v točko ter v končnici Poljake ujeli. A ne le to: v velikem slogu so uspeli priti do zmage v prvem nizu s 25:23.

V drugem nizu je Slovenija uspela niz začeti izjemno zbrano, na krilih navijačev je Poljake držala na varni razdalji, svoje delo je odlično opravil tudi korektor Tonček Štern, ki je zamenjal Mitjo Gasparinija. A na drugi strani je kapetan Michal Kubiak as dosegel v nepravem trenutku in izenačil na 23:23. Tokrat so Poljaki končnico odigrali veliko bolje, po bloku Klemnu Čebulju so izenačili na 1:1 (24:26). 

slovenija poljska urnaut mm
Martin Metelko

A izgubljen niz Slovenije ni potolkel, temveč še bolj podžgal. Slovenija je letela na parketu, vsi oodbojkarji so prispevali svoj delež, vsi so bili razigrani, borbeni. Slovenija je po asu Tončka Šterna v končnici povedla z 22:17 in prednosti ni izpustila iz rok. Povedla je z 2:1 in naredila velik korak k uvrstitvi v veliki finale.

slovenija poljska zastava
Martin Metelko
Sledil je infarktni četrti niz, v katerem so tudi Poljaki na čelu z Wilfriedom Leonom pokazali zobe, napetost med obema ekipama je naraščala in kar nekajkrat je prišlo do nekaj vroče krvi in izmenjave ostrih besed. Slovenija si je v končnici priigrala točko prednosti (22:21) po izjemnem bloku Šterna in si priigrala tudi prvo zaključno žogo. Urnaut je prvo zapravil z začetnim udarcem v mrežo, tudi Poljaki pa so zgrešili. SLOVENIJA JE V FINALU EVROPSKEGA PRVENSTVA!

Članki iz rubrike